AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Kysymyksiä & Vastauksia!

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA!

IHONHOITO:

Vaikka nukkuisinkin hyvin, aamulla herätessäni silmänympärykseni ovat usein turvoksissa. Mitä teen väärin?

Yleinen syy tähän on liian rasvaisen kosteusvoiteen käyttö ennen nukkumaanmenoa. Muista aina levittää herkälle silmänympärysiholle erillistä, nimenomaan sille ihoalueelle tarkoitettua voidetta.

Ohitettuani 30. ikävuoden iholleni on alkanut ilmestyä yhä enemmän ja enemmän ryppyjä. Kauneusleikkaukset eivät ole minua varten, mutta haluaisin silti näyttää nuorekkaalta. Mikä neuvoksi?

Ensinnäkin - muista aina suojata ihosi auringon haitallisilta säteiltä, joiden vaikutuksesta kasvosi näyttävät ikäistään vanhemmalta. Taistele ryppyjä vastaan ravitsevien ja kosteuttavien voiteiden avulla, joiden pitää varmasti sisältää myös aurinkosuojaa. Käytä myös ongelma-alueille tarkoitettuja erikoishoitovoiteita.

Miten usein kasvot pitäisi kuoria?

Jos teet sen kahdesti viikossa, pääset eroon kuolleista ihosoluista, jotka saavat ihosi näyttämään harmaalta ja väsyneeltä. Hiero kasvojasi hellävaraisin ympyräliikkein ja huuhtele huolellisesti. Älä koskaan käytä vartalolle tarkoitettua kuorintavoidetta kasvojen herkälle iholle.

Ihoni on kesäisin upeassa kunnossa, mutta talvisin se alkaa hilseillä ja tuntuu kireältä. Teenkö jotakin väärin?
Muuta ihonhoitotottumuksiasi aina vuodenajan mukaan. Talvisin kannattaa käyttää tehokkaasti kosteuttavia naamioita ja voiteita, joilla on paksumpi koostumus. Muista juoda päivittäin vähintään litra vettä, jotta ihosi näyttäisi virkeältä eikä kuivuisi liikaa. Älä unohda, että auringon säteet ovat haitallisia myös talvella. Kannattaa siis hankkia talvivoide, joka sisältää suojakertoimen.

Miten usein aurinkosuojaa pitäisi lisätä?

Levitä aurinkosuojaa ihollesi noin 20 minuuttia ennen aurinkoon menoa. Muista lisätä tuotetta säännöllisin väliajoin ja aina uinnin jälkeen. Käytä auringonsuojaa runsaasti äläkä hiero sitä kokonaan ihoon.

Käytän meikkiä, joka sisältää suojakertoimen. Riittääkö tämä?

Aurinkosuojakertoimen sisältävät meikkituotteet sopivat erinomaisesti jokapäiväiseen käyttöön, sillä ne suojelevat ihoasi lyhyillä matkoillasi, esimerkiksi lounastauollasi. Muista kuitenkin käyttää varsinaista, korkeammalla suojakertoimella varustettua voidetta jos aiot viipyä auringossa pidempään.

Mikä on retinoli?

Retinoli on itse asiassa puhdasta A-vitamiinia. Sitä käytetään hyvin usein ryppyjä silottavissa voiteissa.

Kaipaan vinkkejä ihon puhdistuksesta ja hoidosta.

 • Ihonhoitotuotteet tulisi valita huolellisesti, jotta ne eivät vahingoittaisi ihoa ja jotta niistä pystyisi ottamaan kaiken hyödyn irti.
 • Aika muuttaa ihoa ja myös sen tarpeet muuttuvat. Kypsä iho tarvitsee toisenlaista hoitoa kuin nuori iho. Lisäksi ihon tyyppi voi vaihtua jopa vuodenajan vaihtumisen myötä - talven kuivasta ihosta voi tulla kesällä sekaiho, jolloin sitä pitää hoitaa eri tavalla. Muista siis tarkistaa aina välillä, olisiko syytä vaihtaa puhdistussarja uuteen ja sopivampaan.
  Puhdistamalla poistat kasvojen pinnalta lian ja talin, jolloin ihosi kunto normalisoituu.
 • Kasvonpuhdistusaineet koostuvat öljystä, vedestä ja erilaisista aktiivisista puhdistavista ainesosista. Öljy poistaa talin, puhdistavat ainesosat poistavat muut epäpuhtaudet ja vesi huuhtelee lopuksi kaiken pois.
 • Kasvonpuhdistusaineet ehkäisevät myös finnien syntymistä. Muista, että epäsopivat puhdistusaineet saattavat tukkia ihohuokoset tai aiheuttaa ihon ärtymystä.
 • Pese kätesi aina ennen kuin aloitat kasvojen puhdistamisen ja vältä kasvojen koskettamista muulloin kun sitä puhdistettaessasi. Ihonpuhdistusaineiden täytyy olla hellävaraisia ja ihollesi sopivia.
 • Puhdista kasvosi hellävaraisesti lämpimällä vedellä avataksesi tukkeutuneet ihohuokoset ja stimuloidaksesi verenkiertoa. Muista huuhdella kasvojasi myös viileällä vedellä - se supistaa ihohuokosia. Liian kuuma tai kylmä vesi aiheuttaa pintaverisuonien katkeilemista.
 • Viimeistele kasvojen puhdistus kasvovedellä. Kasvovesi tiivistää ihohuokosia, stimuloi verenkiertoa ja jättää ihon posliinimaisen sileäksi ja täydelliseksi. Levitä kasvovettä ihollesi vanutyynyllä, varovaisin ulospäin suuntautuvin liikkein kuten puhdistusainettakin.

VARTALONHOITO:

Pidän kovasti kylpylä- ja kauneushoidoista, mutta ne maksavat liian paljon. Voisinko kenties tehdä samaa kotona?

Kotikylpylän perustaminen on helppoa. Pidämme kaikki hyvää huolta itsestämme, olkoon sitten kyseessä kuuma vaahtokylpy tai kunnon vartalonkuorinta. Pääasia on löytää itselleen aikaa ja varmistaa, että mikään ei häiritsisi sinua. Lukitse itsesi kylpyhuoneeseen ja nauti Planet Spa -tuotteiden erinomaisista, maailman monista paikoista kerätyistä ainesosista.

Jalkojeni pitäisi näyttää kesällä hyvältä ilman jalkahoidon ammattilaisten jatkuvaa apua. Olisiko nopeita ratkaisuja tarjolla?

Avonin Footworks -valikoiman avulla jalkojenhoito sujuu erinomaisesti myös kotona.

 • Ensimmäinen vaihe: Kylvetä jalkojasi haaleassa vedessä, johon on lisätty pehmentävää kylpyainetta. Voit tehostaa hoitoa jalkakuorinnalla.
 • Toinen vaihe: Taputtele jalkasi kuivaksi ja poista kovettumat jalkaraspilla. Levitä sen jälkeen jaloille kosteusvoidetta.
 • Kolmas vaihe: Viimeistele hoito valitsemallasi jalkasuihkeella.

En ehdi levittää kosteusvoidetta aina suihkun jälkeen, mutta ilman sitä ihoni kuivuu. Mikä neuvoksi?

Ihosi kiristää ja tuntuu kuivalta suihkun jälkeen, sillä sitä suojaava kerros rikkoutuu ja kosteus haihtuu pestessä. Palauttaaksesi iholle sen tarvitseman kosteustasapainon käytä suihkutuotteita, jotka sisältävät myös kosteuttavia ainesosia. Kokeile Liiv Botanicals, Skin So Soft tai Naturals-sarjan suihkugeelejä.

Olen kuullut, että jos käyttää koko ajan samaa shampoota, hiukset tottuvat siihen liikaa. Onko tämä totta?

Ei ole. Jos olet löytänyt hiuksillesi sopivan shampoon ja hoitoaineen, niitä kannattaa käyttää aina. Hiustuotetta pitäisi vaihtaa silloin, kun hiustyyppisi muuttuu, esimerkiksi kemiallisen käsittelyn seurauksena. Löydät laajasta Advance Techniques -valikoimastamme varmasti hiuksillesi sopivia tuotteita.

Värjätyt hiukseni katkeilevat ja uusi väri haalistuu jo muutaman pesun jälkeen. Mitä minun pitäisi tehdä?

Kemiallisesti käsitellyt hiukset tarvitsevat kunnon kosteutusta. Tähän tarkoitukseen sopii Restorative Mask -tehonaamiomme, jota käytetään kerran viikossa. Naamio ravitsee ja hoitaa hiuksia, jotta ne pystyisivät säilyttämään värinsä ja eloisuutensa.

Mikä on ihosi fototyyppi?

Tyyppi 1: erittäin vaalea iho, usein pisamia, siniset silmät, punaiset tai vaaleat hiukset. Ei rusketu, palaa helposti
>> korkea suoja

Tyyppi 2: vaalea iho, joskus pisamia, siniset tai vihreät silmät, vaaleat hiukset. Ruskettuu hitaasti (punoittaa alussa), palaa helposti
>> korkea suoja, kohtalainen suoja

Tyyppi 3: kellertävä tai oliivi-iho, tummat silmät ja hiukset. Ruskettuu nopeasti, palaa harvoin
>> kohtalainen suoja, matala suoja

Tyyppi 4: lasten iho - kalpea, ohut ja herkkä, palaa erittäin helposti, vaatii erityistä suojaa
>> korkea suoja, lasten herkälle iholle tarkoitetut tuotteet

Aurinkosuojatuotteen levittäminen: pidä huoli siitä, että levität tarpeeksi voidetta ihollesi! 1 levityskerta = 6 teelusikkaa = n 36 grammaa = 30 ml = sopiva määrä aikuiselle
Varoitus: määrän vähentäminen vähentää huomattavasti suojan tehoa.

Ihoni hilseilee. Mikä neuvoksi?

Aloita perusteellisella koko kehon kuivaharjauksella ja käytä sen jälkeen suihkussa vartalonkuorintaa. Taputtele iho kuivaksi ja kosteuta sopivan sarjan vartalovoiteella. Muista, että vartalosi kaipaa vettä - jos iho alkaa hilseillä, kehosi ei todennäköisesti saa sitä riittävästi.

HAJUVEDET:

Mihin hajuvettä pitäisi laittaa?

Hajuvesi haihtuu vähitellen. Jos suihkutat sitä vain kaulallesi, tuoksu vapautuu ajan mittaan ja häviää lopulta kokonaan. Voisit kokeilla myös lämpimämpiä paikkoja, esimerkiksi ohimoa, ranteita, polvitaipaleita tai nilkkojen etuosaa. Kevyt suihkaus vastapestyihin hiuksiin on myös hyvä idea - aina kun käännät päätäsi, hiuksistasi pääsee valloille kevyt tuoksuhenkäys.

Miten pitkään tuoksu yleensä pysyy?

Jos haluat tuoksua hyvältä koko päivän, hajuvettä kannattaa lisätä noin kolmen tunnin välein. Paras tapa säilyttää lempituoksusi ihollasi aamusta iltaan on käyttää saman tuoksusarjan suihkugeeliä ja vartalovoidetta. Ihosi sitoo tuoksumolekyylejä ja vapauttaa ne ajan mittaan.

Minulla on kuiva iho. Pitäisikö minun käyttää enemmän hajuvettä?

Kyllä, sillä tuoksu haihtuu kuivalta iholta nopeammin. Lisää hajuvettä päivän mittaan useammin.

Säilyvätkö hajuvedet ikuisesti?

Avatun hajuvesipullon sisältöä pitäisi käyttää ahkerasti, sillä muuten se menettää herkemmät tuoksuvivahteensa. Hajuvettä ei saa säilyttää suorassa auringonvalossa tai altistaa huomattaville lämpötilavaihteluille, sillä tämä saattaa rikkoa hajuveden rakenteen ja muuttaa tuoksua merkittävästi.

Voiko sama hajuvesi tuoksua erilaiselta?

Kyllä. Joskus käyttäjästä saattaa tuntua, että hajuveden koostumus on muuttunut, mutta itse asiassa hajuaistimme herkkyys vaihtelee ruokailutottumustemme ja elämäntyylimme mukaan. Esimerkiksi raskaus ja vaihdevuodet saattavat vaikuttaa siihen, millaiseksi tuoksun koemme.

Miksi kerralla ei saisi kokeilla enempää kuin kolmea hajuvettä?

Hajuaisti väsyy nopeasti. Jos joudut kokeilemaan lyhyessä ajassa monia tuoksuja, et huomaa enää niiden hienompia vivahteita.

Onko totta, että tuoksumieltymykset riippuvat myös hiusväristä?

Näin on. Esimerkiksi herkkähipiäiset vaaleaveriköt pitävät yleensä pitkään viipyvistä kukkaistuoksuista. Ruskeahiuksisille sopivat dramaattiset itämaiset, punapäille vihertävät tuoksut.

Miten hajuvesi eroaa partavedestä?

Partaveden koostumus on kehitelty nimenomaan kasvojen herkkää ihoa silmällä pitäen. Jotta haju ei olisi yhtä voimakas, partavedessä käytetään vähemmän tuoksuöljyä kuin hajuvedessä. Lisäksi partavesi sisältää pehmentävää ja rauhoittavaa glyseriiniä.

Miksi tuoksua pitäisi laittaa suoraan iholle eikä suihkuttaa vaatteisiin?

Tuoksut, erityisesti EdP-tuoksut sisältävät voimakkaita öljyjä, jotka saattavat värjätä tiettyjä kankaita, esim. silkkiä. Usein sama pätee vaatteisiin, joiden hoito-ohjeissa suositellaan kuivapesua.

Jos haluat suihkuttaa tuoksua vaatteisiisi, kokeile sitä ensin esim. vuorauskankaaseen.

Alku-, sydän- ja lopputuoksu - mitä ne ovat?

Jokainen tuoksu muodostuu ainesosista, jotka vapautuvat vähitellen kun suihkutat tuoksua ihollesi tai muualle.

 • Alkutuoksu - ensivaikutelma, ainesosat, jotka ovat aistittavissa 5-10 minuuttia.
 • Sydäntuoksu - nousee esiin 10-15 minuutin kuluttua ja pysyy noin tunnin.
 • Loppu- tai pohjatuoksu - tuoksun perusta, jonka voi tuntea vielä monta tuntia.

Sopivan parfyymin valinta

Tutustu aina tuoksuun ennen ostamista. Suihkuta sitä kevyesti ihollesi ja anna sen kehittyä hetken aikaa - näin tunnet kaikki parfyymin vivahteet ja teet parhaan valinnan.

Jokaisessa Avonin esitteessä on tuoksusivuja, joiden avulla saat tuoksusta ensivaikutelman. Melkein kaikista parfyymeistä on tarjolla pieniä näytteitä, joten jos haluat kokeilla tuoksua hieman perusteellisemmin, pyydä kauneuskonsulttiasi hankkimaan sinulle tuoksunäyte.

Onko parfyymeihin käyttöohjeita?

Parfyymin tuoksu tulee parhaiten esille, jos suihkutat sitä iholle niissä kohdissa, jossa tunnet sykkeen - kaulalle, korvien taakse ja ranteisiin.

Älä käytä parfyymejä ottaessasi aurinkoa, koska ne sisältävät alkoholia ja yhteisvaikutus auringon kanssa voi olla haitallista. Osa tuoksuista on kehitetty erityisesti kesäkäyttöön ja ne sisältävät vain vähän tai ei lainkaan alkoholia - näin ne ovat turvallisempia perinteisiin pafyymeihin verrattuna.

Jos haluat, että tuoksu ympäröisi sinua pidempään, käytä itse parfyymin lisäksi deodoranttia, vartalovoidetta, vartalosuihketta tai tuoksuvaa emulsiota. Suosittelemme yhdistelemään samaan sarjaan kuuluvia tuotteita, jotta eri tuoksuja ei olisi liikaa.

MEIKKI-MAKE UP:

Miten löydän oikean meikkivoidesävyn?

Älä kokeile meikkivoidetta kädenselkääsi, sillä ihon sävy on siellä aivan erilainen kuin kasvoillasi. Leukalinja on kokeilemiseen paras paikka. Jos meikkivoide sulautuu ihon omaan sävyyn, olet löytänyt oikean värivivahteen.

Silmäni näyttävät aamuisin väsyneiltä ja punaisilta. Miten saisin ne valoisammiksi?

Jotta silmäsi näyttäisivät suuremmilta ja pirteämmiltä levitä peitepuikosta hieman väriä silmiesi sisäkulmiin ja rajaa alaluomi valkoisella rajauskynällä.

Huuleni ovat kapeahkot, mutta haluaisin niiden näyttävän hurmaavan täyteläisiltä. Mikä neuvoksi?

Levitä ensin lempisävyäsi huulipensselillä ylä- ja alahuulelle ja sitten vaaleampaa sävyä alahuulen keskelle. Kannattaa muistaa, että tummat ja mattasävyt saavat huulesi näyttämään pienemmiltä.

Miten pidän meikkivälineeni hyvässä kunnossa?

On tärkeätä, että meikkivälineesi, etenkin erilaiset pensselit ja harjat, olisivat aina puhtaita, sillä muuten niihin kerääntyy bakteereita, jotka kantautuvat ihollesi ja saattavat aiheuttaa näppyjä. Puhdistat välineet helposti ja nopeasti esimerkiksi puhdistusliinoilla.

Joskus ihoni näyttää ikävän väsyneeltä. Miten saisin sen taas nuorekkaan valoisaksi?

Virheettömän ihon salaisuus ei piile runsaassa meikkivoiteen käytössä. Levitä mieluummin meikkivoiteesi alle hieman Invisible Light kuultavaa peitekynää tai Anew Beauty Age Transforming -peiteväriä, jonka kevyt koostumus saa ihosi säteilemään.

Ihoni on aika kalpea, mutta en uskalla käyttää itseruskettavaa voidetta. Haluaisin silti iholleni kauniin ruskean hehkun…

Sekoita muutama tippa sävyttävää meikkivoidetta tavalliseen kosteusvoiteeseesi ja levitä kasvoillesi. Voit myös käyttää tavallista meikkivoidetta tai sävytettyä kosteusvoidetta ja sipaista poskillesi kevyen kerroksen Arabian Glow aurinkopuuterihelmien pölyä.

Muokkaa kasvonpiirteitäsi

 • Kulmikkaat kasvot näyttävät pehmeämmiltä jos levität poskipunaa hieman poskipään alapuolelle eikä suoraan sen päälle. Voit sipaista poskipunaa myös ohimosi kulmiin ja leukalinjallesi.
 • Pyöreät kasvot näyttävät hoikemmilta jos sipaiset hieman posikpunaa ohimoista huulten suuntaan ja kevyesti myös leukalinjalle.
 • Kolmion muotoiset kasvot näyttävät pehmeämmiltä jos levität poskipunaa suoraan poskipäille ja häivytät sitä siveltimellä hieman silmäkulmien suuntaan.
 • Jos levität kasvoillesi meikkivoiteen alle läpinäkyvää pohjustusta (valoa heijastavaa meikinalusovoidetta tai vastaavaa), kasvosi näyttävät virkeän säteileviltä.

Muotoile huuliasi

 • Ovatko huulesi mielestäsi liian kapeat? Rajaa ne rajauskynällä, mutta vedä linja hieman luonnollisen huulirajan yläpuolelle. Maalaa rajojen sisäpuolelle jäävä alue huulipunalla suupieliä välttäen. Levitä hieman huulikiiltoa ylä- ja alahuulen keskelle.
 • Täyteläiset huulet. Tee rajaus hieman huulen luonnollisen rajan sisäpuolelle. Värjää rajojen sisäpuolelle jäävä alue runsaalla mattahuulipunalla. Levitä huulien ympärille hieman puuteria.
 • Alaspäin vetävät suupielet. Laita suupieliin ensin heleää meikkivoidetta tai peitepuikkoa ja sen jälkeen puuteria. Rajaa huulesi muuten luonnollisia rajoja mukaillen, mutta merkitse suupielet hieman korkeammalle.
 • Jos haluat kestävämmän meikin, väritä huulet kokonaan rajauskynällä ja laita vasta sen jälkeen huulipunaa.

Korjaa silmiesi muotoa

 • Lähekkäin sijaitsevat silmät. Sipaise silmän sisänurkkaan muutama pilkku vaaleata väriä ja rajaa luomesi aloittaen luomen keskeltä ja lopettaen silmän ulkonurkkaan. Laita silmän ulkonurkkaan hieman tummempaa luomiväriä.
 • Toisistaan kaukana sijaitsevat silmät. Rajaa silmiesi ulkonurkat vaalealla kynällä ja levitä sisäkulmiin mattaa tai neutraalin sävyistä luomiväriä.
 • Pienet silmät. Silmäsi näyttävät suuremmilta jos laitat kirkasta väriä silmäkulmien alapuolelle, keskelle ja rajaat alaluomen sisänurkan vaalealla kynällä.
 • Voit korostaa haluamiaisi alueita hohtavalla luomivärillä. Se sopii sekä silmien rajaamiseen että luomiväriksi, jolloin se levitetään luomelle kevyesti hieroen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti