AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Aurinko info,Mitä tarkoittaa SPF?

Nyt Nautitaan Auringosta! :)


Ennen aurinkoon menemistä kannattaa ensiksi selvittää...

Mikä on ihosi fototyyppi?

*Valitse oikein ihollesi sopivin aurinkosuoja*

Tyyppi 1: Erittäin vaalea iho, usein pisamia, siniset silmät, punaiset tai vaaleat hiukset. Ei rusketu, palaa helposti. -KORKEA SUOJA

Tyyppi 2: Vaalea iho, joskus pisamia, siniset tai vihreät silmät, vaaleat hoiukset. Ruskettuu hitaasti (punoittaa alussa), palaa helposti. -KORKEA SUOJA, KOHTALAINEN SUOJA

Tyyppi 3: Kellertävä tai oliivi-iho, tummat silmät ja hiukset. Ruskettuu nopeasti, palaa harvoin. -KOHTALAINEN SUOJA, MATALA SUOJA

Tyyppi 4: Lasten iho: Kalpea, ohut, herkkä. Palaa erityisen helposti, vaatii erityistä suojaa. -KORKEA SUOJA, LAPSEN IHOLLE TARKOITETUT SUOJAVOITEET


Tutustu kuvastomme aurinkotuotteisiin...

Avon tarjoaa valikoimastaan jokaiselle ihotyypille sopivan suojan ja jälkihoidon auringonotonkin jälkeenkin! .

Ihosta on huolehdittava ennen aurinkoon menemistä kuin auringon jälkeenkin sopivin tuottein!!!


*Matala suoja:

Ensimmäisinä lämpiminä päivinä, kun aurinko ei tunnu liian kuumalta tai on puoliksi pilvien peitossa, käytä matalakertoimisia tuotteita. SPF 6 on sopiva tummalle iholle ja SPF 10 vaaleammalle iholle.

* Medium-suoja:

Kun vietät ensimmäisiä päiviä leudossa ilmastossa, käytä tuotteita suojakertoimesta 20 (tumma iho, tummat hiukset) suojakertoimeen 25 (vaalea iho, vaaleat hiukset). Kun ihosi on tottunut aurinkoon, voit siirtyä matalampiin suojakertoimiin.

* Korkea suoja:

Käytä korkeaa suojakerrointa kuuman ilmaston armottomassa auringossa. SPF 30 tarjoaa sopivan suojan.

* Lasten suojat:

Lasten ohut, vaalea ja herkästi palava iho tulee suojata korkeimmilla suojakertoimilla: Ensin kertoimella SPF 50, myöhemmin riittää SPF 30! Valikoimassamme lapsille suojat emulsiona ja kätevänä suihkeena.

* Auringonoton jälkeen:

Kunnolla suojattu ihokin saattaa ärtyä auringonoton jälkeen. Rauhoita ihoa erityisillä vartaloemulsioilla, jotka kosteuttavat kehoa tehokkaasti ja pidentävät rusketuksen kestoa. Tuotteistamme löytyvät rauhoittava vartalovoi, viilentävä c-vitamiinia sisältävä suihke, rusketusta pidentävä emulsio ja rauhoittava geeli (=merellinen ja rauhoittava ärtyneelle iholle), joka on hyväksi auringonoton jälkeen ihollesi.

Ja lopuksi pieni, mutta tärkeä neuvo:

*AURINKOSUOJATUOTTEEN LEVITTÄMINEN*

Pidä huoli siitä, että levität tarpeeksi voidetta ihollesi!

1 levityskerta= 6 teelusikkaa= 36 grammaa= 30ml = sopiva määrä aikuiselle

VAROITUS! Määrän vähentäminen vähentää huomattavasti suojan tehoa!!!



MITÄ TARKOITTAA SPF?

SPF tai Sun Protection Factor määrittelee, kuinka kauan voit oleskella auringossa palamatta verrattuna suojaamattomaan ihoon.

Esimerkiksi! Jos siis ilman suojakerrointa arvioit voivasi olla auringossa 10 minuuttia, voi kuutosen suojakertoimella olla auringossa 6 x 10 minuuttia eli tunnin!


NAUTI AURINGOSTA OIKEIN!

Jos aurinkoa haluaa ottaa oikein, on kiinnitettävä huomiota ihotyyppiin, ikään, paikkaan, vuodenaikaan, vuorokaudenaikaan sekä aurinkosuojaan.

a. Ihotyyppi
Vaaleaihoiset ja erityisesti punapigmenttiset ihmiset ovat herkempiä auringolle kuin tummempi-ihoiset ihmiset. Jos sinulla on aurinkoherkkä iho, on suositeltavaa käyttää tuotetta, jossa on suuri suojakerroin ja hyvä UVA-suoja.

Aurinkoa kannattaa kuitenkin ottaa varovasti ihotyypistä riippumatta. Talven jälkeen vaalea iho tarvitsee aluksi kunnon suojan, joten on tärkeää aloittaa aina suurella suojakertoimella ja pienentää suojakerrointa sitä mukaa kuin iho ruskettuu.

Liialliselle auringolle altistuneen ihon on annettava levätä UV-säteiltä, etteivät ihovauriot pahenisi.

b. Ikä
Liiallinen altistuminen auringolle lapsuudessa saattaa aiheuttaa aikuisiällä ihomuutoksia, joista vakavin on pahanlaatuinen melanooma. Pahanlaatuisen melanooman riski kasvaa, jos iho palaa useita kertoja etenkin nuoruusvuosina.

Lasten iho on aina erittäin herkkä, sillä iho ei ole tottunut aurinkoon. Alle 1-vuotiaita lapsia ei saa altistaa auringolle lainkaan.

c. Paikka
UV-säteet heijastuvat eri tavoin eri pinnoilta. Vesi, hiekka ja ruoho heijastavat säteistä 10–30 prosenttia, kun taas lumi heijastaa säteistä jopa 90 prosenttia.

Päiväntasaajan läheisyydessä säteily on voimakkaampaa, sillä aurinko paistaa sinne kohtisuoraan. Lisäksi säteilyn voimakkuuteen vaikuttaa se, miten korkealla oleillaan.

Auringonsäteily on voimakkaampaa kirkkaana, pilvettömänä päivänä kuin pilvisenä päivänä, sillä osa säteilystä heijastuu pilvistä takaisin avaruuteen. UV-säteet ulottuvat myös vedenpinnan alle yli metriin asti.

d. Vuodenaika
Talven jälkeen iho on suojattava hyvin, minkä vuoksi koko vartalolle on hyvä valita voide, jossa on suuri suojakerroin. Kun iho on ehtinyt tottua aurinkoon ja ruskettunut, voi siirtyä pienempään suojakertoimeen.

Auringon UV-säteily on voimakkainta kesällä, mutta se voi olla voimakasta myös talvella, sillä säteilyä voimistaa lumi, joka heijastaa säteistä jopa 90 prosenttia.

e. Vuorokaudenaika
Auringonsäteily on voimakkainta keskipäivällä auringon paistaessa kohtisuoraan, minkä
vuoksi kello 11–15 on hyvä pysytellä varjossa. Jos oma varjosi on lyhyempi kuin sinä itse, säteily on erittäin voimakasta. .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti