AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Herkän ihon kosmetiikka

KOSMETIIKKAA HERKÄLLE IHOLLE!!!

Atooppinen allergia, joka oireilee nuhana, astmana sekä silmä- ja iho-oireina, on tavallisin allergia. Iho-oireet voivat ilmetä kutinana, punoituksena, näppylöinä tai hilseilynä. Usein kyse on perinnöllisestä taipumuksesta herkistyä tavallisille, ympäristössä esiintyville allergeeneille, esimerkiksi siitepölylle.

Ihon oireilu ei suinkaan aina johdu allergiasta, vaan esimerkiksi jostain ihosairaudesta, altistumisesta kemikaaleille, ilmastosta, sopimattomien hoito- ja puhdistusaineiden käytöstä tai perimästä. Myös joku muu tauti kuin ihosairaus voi taustalla.

Aika usein syyt kutinoihin ja näppylöihin jäävät selvittämättä, mutta oireet voivat silti kadota, esimerkiksi valohoidon tai lempeän auringonvalon ansiosta.

Kosmetiikka-allergiat eivät synny yhdessä yössä, vaan ne vaativat pitkäaikaista altistumista. Niinpä jopa pitkään käytössä ollut suosikkituote voi jossain vaiheessa aiheuttaa allergisia oireita. Nikkeliallergiasta kärsivät saavat muita herkemmin myös muita kosketusallergioita, esimerkiksi kosmetiikasta.

Jos tiedät olevasi jollekin aineelle allerginen, tutki kosmetiikkatuotteiden tuoteselosteet tarkkaan. Kaikissa kosmetiikkatuotteissa tulee olla tarkat listat käytetyistä raaka-aineista. Hajusteet kerrotaan tuoteselosteessa sanoilla parfum tai aroma. Hajusteallergiset voivat saada oireita myös tuoksuvista kasviöljyistä.

Kokeile tuotetta kyynärvarren iholla
Hajusteitten lisäksi kosmetiikan säilöntäaineet voivat aiheuttaa allergisia oireita. Esimerkiksi hoitovoiteen sopivuutta voi kokeilla siten, että sitä laittaa aamuin illoin kyynärvarren iholle. Jos viikon kokeilu ei tuota oireita, tuote on todennäköisesti sopiva.

Iho-oireiluun taipuvaisen kannattaa suosia hajusteettomia kosmetiikkatuotteita, joita on markkinoilla varsin runsaasti. Erityisen varovainen herkkäihoisen on syytä olla tummien hiusvärien sekä kulmien ja ripsien kestovärjäysaineiden suhteen.

Koska ihon herkistyminen on hyvin yksilöllistä, oireita on mahdollista saada myös hypoallergeenisista, allergiatestatuista ja dermatologisesti testatuista kosmetiikkatuotteista. Myöskään se, että tuote on myynnissä apteekissa, ei takaa automaattisesti sen sopivuutta kaikille. Myös luonnonaineitten sopivuutta voi joutua kokeilemaan ennen käyttöönottoa.

Puhdistusta ja hellää hoitoa
Aran, herkästi reagoivan ihon hoito vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Usein vasta kokeilujen jälkeen löytyvät ne omat tuotteet. Tärkeää on, että oireileva iho rauhoitetaan ja reaktioita aiheuttavat tekijät eliminoidaan mahdollisuuksien mukaan.

Useissa tapauksissa vettä tulisi käyttää ihon puhdistamiseen mahdollisimman vähän. Kasvovedeksi suositellaan alkoholitonta vaihtoehtoa. Kevyet kuorintatuotteet sopivat aralle iholle. Nimenomaan herkälle iholle tarkoitettu voidemainen naamio on hyvä vaihtoehto.

Mitä on Kosmetiikka-allergia

Kosmetiikka koskettaa päivittäin meitä jokaista ikään ja sukupuoleen katsomatta. Saippuat, hammastahnat, deodorantit, meikit ja perusvoiteet ovat kaikki kosmetiikkaa.

Kosmetiikka-allergia tarkoittaa kosketusallergiaa jollekin kosmetiikan raaka-aineelle. Yleisimmät kosketusallergian aiheuttajat kosmetiikassa ovat hajusteet ja säilöntäaineet. Harvempi kuitenkaan allergisoituu normaalilla, päivittäisellä kosmetiikan käytöllä, vaan allergian aiheuttajaksi tarvitaan pitkäaikaisempi altistus, joka saattaa tulla vaikkapa työssä käytetyistä kemikaaleista. Allergiaoireita ovat mm. kutina, turvotus, punoitus ja näppylät yleensä siinä kohdassa, johon allergisoivaa raaka-ainetta sisältävää tuotetta on laitettu. Allergiaoireet kosmetiikalle alkavat yleensä muutaman päivän viiveellä altistumisesta. Jos epäilet kosmetiikka-allergiaa, ota yhteyttä lääkäriisi, joka antaa lähetteen tarvittaessa allergiatesteihin.

MINERAALIMEIKIT SOPIVAT PARHAITEN HERKKÄ-IHOISILLE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti