AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Kasvojen puhdistus

KASVOJEN PUHDISTUS


Puhdistusmaito ja kasvovesi ovat kasvojen puhdistuksen perustuotteita. Puhdistusmaitojen tehtävänä on poistaa lika, ylimääräinen tali ja meikki iholta. Kasvovedet antavat iholle suojaa, kosteuttavat ja virkistävät ihoa sekä supistavat ihohuokosia valmistaen ihoa muille hoitotuotteille.

Kiireisille ihmisille sopivia, puhdistusmaidon, meikinpoistoaineen ja kasvoveden sisältäviä yhdistelmätuotteita löytyy usealta valmistajalta. Puhdistusgeelit sopivat erityisesti rasvaiselle iholle.

Jotkut puhdistusemulsiot sopivat silmämeikin poistoon, toiset ovat liian voimakkaita silmänympärystän herkälle iholle ja voivat myös ärsyttää silmiä. Turvallinen valinta silmämeikin puhdistukseen on erillinen silmämeikinpoistotuote.

Rasvainen ja sekaiho

Rasvaisen ihon ongelmana on talirauhasten liiallinen toiminta. Ihohuokoset ovat usein laajentuneita ja iho on paksu. Liika tali tukkii ihohuokoset ja saa aikaan mustapäitä ja aknea. Ihon rasvaisuuteen vaikuttaa mm. perinnöllinen taipumus, hormonaaliset syyt, ihon puutteellinen tai väärä hoito. Myös ravinnolla voi olla merkitystä ihon hyvinvointiin. Runsaasti vihanneksia sisältävät ateriat ja kalan, kanan ja vähärasvaisen lihan suosiminen sekä riittävän vesimäärän nauttiminen päivittäin kuuluvat ihon perushoitoon. Liikunta ulkoilmassa tekee myös hyvää iholle.

Rasvaisen ja sekaihon puhdistamiseen tarvitaan tehokas puhdistusemulsio tai -geeli, joka tasapainottaa ihon talineritystä ja poistaa iholle muodostuneen rasvan ja lian. Puhdistus täydennetään rasvaiselle/sekaiholle suunnitellulla kasvovedellä. Rasvainen tai sekaiho on syytä puhdistaa aamuin illoin. Kasvoille sopiva hapan pesuneste on edullinen vaihtoehto nuoren ihmisen rasvaisen ihon pesuun.

Normaali iho

Normaali iho on tasainen, kuultava ja hyväkuntoinen. Jotta iho myös pysyisi hyväkuntoisena, ihon puhdistukseen on hyvä käyttää tälle ihotyypille suunniteltuja puhdistustuotteita. Puhdistusmaito ja kasvovesi sopivat normaalin ihon peruspuhdistukseen. Kiireiselle ihmiselle sopivat yhdistelmätuotteet, jotka sisältävät sekä puhdistusmaidon, kasvoveden että silmämeikinpoistoaineen. Erityisesti talvisin, kun huoneilma on kuivaa, kärsii tämäkin ihotyyppi normaalia enemmän kosteusköyhyydestä ja pintakuivuudesta. Puhdistustuotteita kannattaa vaihdella vuodenajan mukaan; kesäisin puhdistavampia tuotteita, talvisin hellävaraisempia tuotteita, jotka eivät kuivata ihoa.

Kuiva ja erittäin herkkä tai ärtynyt iho

Kuiva, herkkä ja ikääntyvä iho asettavat suuria vaatimuksia kauneudenhoitotuotteille. Kuiva iho ärtyy helposti. Iholla on kuivia läikkiä ja se on väriltään harmahtavan kalpea. Kuiva iho on alttiimpi myös ryppyjen synnylle. Ensimmäiseksi ilmejuonteet ja rypyt ilmaantuvat silmänympärysiholle, kaulalle ja huulten ympärille. Ikääntyessä iho myös veltostuu. Kuivan ihon puhdistustuotteiden tulee puhdistavien aineosien lisäksi sisältää kosteuttavia, suojaavia ja ravitsevia aineita, jotka estävät ihon kuivumista. Kuivan ihon puhdistamiseen kannattaa valita kuivan ihon hoitoon suunniteltuja, ravitsevia puhdistustuotteita

Silmämeikin poisto

Herkkä ja ohut silmänympärysiho asettaa omat vaatimuksensa silmämeikinpoistotuotteelle. Vaikka tuotteen pitää poistaa tehokkaasti silmämeikki, pitää sen olla myös silmiä ärsyttämätön eikä se saa kuivattaa ohutta silmänympärysihoa. Hyvä silmämeikinpoistotuote sopii myös piilolinssien käyttäjille. Silmämeikinpoistotuotetta levitetään vanutupon avulla silmäluomelle ja annetaan vaikuttaa hetki. Luomia ei saa hangata tai hieroa voimakkaasti. Tarvittaessa puhdistus toistetaan ja lopuksi huuhdellaan kevyesti vedellä
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti