AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Kauniit Kädet

Kuinka käsiä hoidetaan?

Olemme tottuneet hoitamaan kasvojamme, hellimään hiuksiamme ja pitämään huolta vartalomme ihosta. Vähemmälle huomiolle jäänyt osa kauneudenhoidossamme ovat kädet: monet kuittaavat käsienhoidon sipaisemalla kynsiin satunnaisesti helmiäislakkaa. Kuitenkin käsienkin hoitoon tulisi panostaa, sillä kauniisti hoidetut kädet kertovat paljon omistajastaan.

Voiteilla alkuun

Käsienhoidon perusteisiin kuuluu hyvän käsivoiteen hankinta. Voidetta valitessa kannattaa suunnata apteekkiin, josta löytyy sopiva voide jokaiselle ihotyypille ja jonka osaava henkilökunta auttaa tarvittaessa voiteen valinnassa. Myös kauppojen hyllyiltä löytyy runsaasti erilaisia, herkullisen tuoksuisia rasvoja, jotka houkuttelevat ostamaan. Voidetta valitessa kannattaa pitää mielessä, että sama voide ei välttämättä sovi kaikkiin käyttötilanteisiin: kuivat pakkasilmat, runsas käsien pesu ja puutarhatyöt vaativat ehkä arkirasvan rinnalle myös kosteuttavamman voiteen, jotta kädet voisivat hyvin.

Erittäin kuivat ja päivän mittaan rasittuneet kädet voi illalla palkita levittämällä niihin runsaasti rasvaa ja vetämällä päälle puuvillahanskat. Yön yli voiteessa hautuneet kädet ovat aamulla silkinpehmeät ja näyttävät nuorentuneen vuosikaupalla.

Käsivoiteen lisäksi järkevä hankinta on myös kynsinauhavoide, joka pehmentää ja hoitaa kuntoon repaleiset, kivuliaat kynsinauhat. Voidetta on hyvä hieroa kynsinauhoihin joka päivä vaikka televisiota tuijotellessa.

Pehmenneitä kynsinauhoja voi yrittää myös varovasti työnnellä pois kynnen päältä tarkoitukseen käytettävällä appelsiininpuutikulla. Käsienhoidon perusteisiin kuuluu totta kai kynsien lyhentäminen tietyin väliajoin: kynnet kannattaa viilata lyhyiksi hiekkapaperiviilan avulla, sillä leikkaaminen saattaa aiheuttaa kynnen liuskoittumista.

Avonilla on tarjolla hyviä käsivoiteita: Rich Moisture Suosituimpia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti