AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Parran ajo!

PARRANAJO…

Helpointa parranajo on suihkun yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen.

Terän vaihdon aika on silloin, kun terä ei leikkaa kunnolla, vaan töksähtelee vastaan partaa ajaessa. Tällöin terä leikkaa vaivattomasti ja tarkasti, jolloin iho ei kärsi toimenpiteestä.

1. Parranajo aloitetaan pesemällä kasvot hyvälaatuisella kasvosaippualla tai pesugeelillä tai - vaahdolla ja kädenlämpöisellä vedellä.

2. Jos sinulla on erittäin kova ja jäykkä parta, ota pieni pyyhe ja kastele se kuumalla vedellä kauttaaltaan. Purista liiat vedet pois ja paina kostea pyyhe parran päälle. Pidä sitä siinä vähintään muutama minuutti (Käytännössä huomaat itse, mikä on riittävä aika). Toimenpide avaa ihohuokosia ja pehmittää partaa.

3. Levitä partavaahtoa, partavoidetta tai partageeliä (hätätapauksessa voi käyttää glyserolia sisältävää käsisaippuaakin) parrallesi pyörivin liikkein.

4. Kastele partaterä lämpimällä vedellä. Muista huuhdella partakarvat pois parranajon aikanakin. Huuhtele partaterä puhtaaksi noin kolmen vedon jälkeen.

5. Aja parta lyhyillä vedoilla (terä nostetaan pois iholta vetojen välissä) ja aina parranmyötäisesti. Vastakarvaan ajaminen ärsyttää ihoa ja saa parran palaamaan entistä voimakkaampana. Kokeile venyttää ihoa vapaalla kädellä ajokohdan läheltä. Se helpottaa karvan leikkaamista.

6. Iholle levitetään partageeliä tai kasvovettä (vähän alkoholia sisältäviä), jotka sulkevat avautuneet ihohuokoset ja ehkäisevät tulehduksia karvatupessa. Päälle sipaistaan suosikkituoksua, mutta tee se vasta jonkin ajan kuluttua parranajamisesta, että iho ehtii palautua koitoksesta.

*Suositeltava järjestys parranajoon:

Vasemmalta ja oikealta puolelta pulisongit, poski, leukaluu ja kaula. Viimeiseksi ajetaan edestä huulen ylä- ja alapuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti