AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Ihon epäpuhtaudet

IHON EPÄPUHTAUDET JA KIILTO

Ihoon syntyy epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä yleensä murrosiässä ja ne häviävät lähes aina iän myötä.

Hillitse kiiltoa


Kiiltoa pystyt hillitsemään öljyttömällä, mattapinnan jättävällä kosteusemulsiolla. Levitä emulsiota kasvoille aamuin illoin ihon puhdistamisen jälkeen.

Myös miedosti alkoholipitoinen tai alkoholiton, mutta esimerkiksi mentolia sisältävä, kasvovesi hillitsee talineritystä. Talvella kuiva huoneilma ja pakkanen kuivattavat ihon pintaa, siksi en suosittele alkoholipitoisen kasvoveden käyttöä talvisin.

Päivisin tehokas kiillonestäjä on meikinalusvoide, jota levitetään ohuesti kosteusemulsion päälle t-alueelle, eli nenään, otsaan ja leukaan. Tämän jälkeen voit levittää iholle meikkivoiteen tai meikkipuuterin. Meikinalusvoide hillitsee kiiltoa ja pitää meikin paikoillaan. Kiillon poistamiseen päivän mittaan voi käyttää kiillonpoistajapapereita. Ne ovat ohutta silkkipaperia, joilla kiilto painellaan pois ihosta.


Mustapäät voit käydä poistattamassa kosmetologilla ihonpuhdistuksessa. Kotikonsteina niihin auttaa säännöllinen ihon kuorinta, noin kerran viikossa, kevyesti rakeisella kuorintavoiteella. Kuorinta ei poista mustapäitä, mutta se vaalentaa niitä poistamalla iholta lian ja kuona-aineita.

Kaupoista löytyy mustapäiden poistamiseen tarkoitettu ihomatorauta, jolla mustapäät voi poistaa myös kotona. Desinfioi ihomatorauta aina ennen käyttöä. Poistaminen tapahtuu ”puristamalla” mustapäätä molemmin puolin ihomatoraudalla ja paperiin käärityllä sormenpäällä.

Ennen mustapäiden poistamista kotona, iho kannattaa kuoria. Poistaminen kannattaa suorittaa lämpimän suihkun tai saunomisen jälkeen, jolloin lämmin höyry on avannut ihohuokosia ja poistaminen on helpompaa.

Kasvojen rusketus


Kasvojen iho on huomattavasti ohuempaa kuin vartalon, siksi se ei rusketu niin helposti. On siis aivan normaalia, että vartalon iho ruskettuu kesällä hyvinkin tummaksi ja kasvot jäävät vaaleammiksi. Yleensä finnit ja epäpuhtaudet parantuvat auringossa. Ehkä ihosi on hikoillut liian rasvaisen aurinkovoiteen alla. Käytä kasvoille aina kasvojen iholle tarkoitettua aurinkovoidetta ja muista puhdistaa iho huolellisesti aurinkovoiteesta puhdistusaineella ja kasvovedellä aamuin illoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti