AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Nutrikosmetiikka

NUTRIKOSMETIIKKA… TULEVA TRENDI!

Sisäisesti nautittavat ihon hyvinvointia lisäävät ravintolisät eli nutrikosmetiikka on nouseva trendi kauneudenhoidossa.

Etenkin talvella vitamiineja ja hivenaineita sisältävä nutrikosmetiikka on hyvä lisä ihonhoidossa.

Iho saa tarvitsemansa rakennusaineet pääasiassa ravinnosta. Sanotaan, että 75 prosenttia ihon kunnosta on kiinni ihmisen elintavoista ja ruokavaliosta. Voidakseen hyvin iho tarvitsee proteiineja, rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Puutokset näkyvät epäpuhtauksina, veltostuneisuutena, sameutena ja epätasaisuutena. Stressi, painonpudottaminen ja tupakoiminen ovat haitallisia ihon hyvinvoinnille, sillä ne lisäävät ravintoaineiden kulutusta.

Nutrikosmetiikan tarkoitus on tukea ja tehostaa sisältä päin ihovoiteiden vaikutusta ja paikata ravitsemuksen puutteita. Kuiva iho saa kosteutta hyvistä rasvahapoista, flavonoideista ja antioksidanteista. Voidakseen hyvin iho tarvitsee myös karotenoideja, sinkkiä, kuparia ja seleeniä, joita kiireisen ihmisen ravinto ei välttämättä tarjoa tarpeeksi. Lisäksi iho tarvitsee suojaa auringon haitallisia UV-säteitä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti