AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Lymfahieronta

LYMFAHIERONTA

Lymfakierto on hyvinvoinnin kulmakivi. Opettele hierontaliikkeet, jotka laittavat nesteet liikkeelle.

Hengitys

Hengitysharjoitus ei ole hierontaa, mutta pallean läpi kulkee lymfasuoniston päärunko ja joka kerta pallealihaksen supistuessa, se pumppaa myös lymfanestettä liikkeelle.

Hengitä sisään niin, että vatsa nousee ylös ja kun puhallat ulos, vatsa painuu selkään kiinni.

Kädet

Hiero sivellen kämmenen puolelta kohti kainaloa ja painele kevyesti kainalon lymfapisteitä 5 kertaa.

Jalat

Hiero jalkaasi molemmilla käsillä sivellen jalkaterästä kohti nivustaivetta. Tee nivustaipeissa kevyet painallukset 5 kertaa. Toista myös toiselle jalalle.

Kaula

Sivele vasemman korvan alta oikealla kädellä kaulaa pitkin kohti soliskuoppaa, jossa taas kevyet painallukset 5 kertaa. Tee sama toiselle puolelle vastakkaisella kädellä

Mitä on Lymfahieronta...

Lymfahieronta tai lymfaterapia eli imunestehieronta on manipulaatiohoito, jolla pyritään lymfa- eli imunesteen kierrossa olevien häiriöiden poistamiseen ja imunestekierron edistämiseen.

Lymfahieronta on käsin tehtyä imunesteen virtaussuuntaan tapahtuvaa pumppausliikettä. Lymfahieronnalla pyritään estämään imunesteen patoutuminen kudoksiin ja saamaan patoutunut imuneste liikkeelle.

Lymfahieronnan kehitti tanskalainen biologi Emil Vodder ja hänen puolisonsa Estrid 1930-luvulla. Lymfahieronta on kevyttä sormilla tai koko kädellä tehtävää hierontaa, jossa ympyrämäinen ote vuorin voimistuu ja kevenee siten, että se saa aikaan sekä pumppaus- että imuvaikutuksen imusuoneen.

Lymfahoidon lääketieteellisiä käyttöalueita ovat turvotukset, vammojen jälkitilat ja kuntoutus, leikkausten jälkihoito, raskauteen liittyvät turvotukset, arpien hoito, säärihaavat, turvotukset rintasyöpäpotilailla, krooniset tulehdukset ja ruusu. Lymfahoitoa käytetään myös ehkäisevänä terveydenhoitona.

Lymfahoito kuljettaa nesteitä kudoksista. Hoidolla stimuloidaan lymfasuonia siten, että suurimolekyyliset valkuaisaineet pääsevät nesteen mukana imusuoniin ja takaisin verenkiertoon. Lymfahoito aktivoi parasympaattista hermostoa ja nopeuttaa immunologista toimintaa imunesteen virtauksen parantuessa. Joissakin poikkeustapauksissa hoidolla on vasta-aiheita: akuutti infektio, tuore laskimotukos ja pahanlaatuiset kasvaimet, joiden hoito on kesken.

Suomessa osa lymfahoidosta kuuluu sairausvakuutuksen piiriin silloin, kun hoito tapahtuu lääkärin määräyksellä. Suomessa lymfahieronnan koulutusta on annettu 1970-luvulta lähtien.

Lymfa, mitä se on?


Ihmisen elimistö sisältää verenkiertojärjestelmän lisäksi myös imunestekiertojärjestelmän. Tämän järjestelmän tehtävänä on liikuttaa kehossa olevia nesteitä, kuona- ja rakennusaineita sekä puolustaa kehoa bakteereilta, viruksilta ja muilta elimistöön kuulumattomilta aineilta. Verenkierrossa pumppuna toimii sydänlihas, mutta immuunijärjestelmä tarvitsee ulkopuolista apua pitämään nesteet liikkeellä. Imunestekiertoon voidaan vaikuttaa ulkopuolisesti liikunnalla ja lymfahieronnalla.

Joka puolelle kehoa ulottuvan imusuoniston lisäksi järjestelmää ylläpitävät imusolmukkeet, joiden tehtävänä mm. on toimia suodattimena ja kerätä itseensä esim viruksia, jotteivat ne leviäisi ympäri kehoa aihauttaen sairastumista. Imusolmukkeita sijaitsee erityisen paljon pään ja kaulan alueella, lisäksi vatsassa ja kainaloissa sekä kyynär-, nivus- ja polvitaipeissa. Heikkoon imunestekiertoon voi olla useita syitä, esim. liikunnan puute, yksipuolinen rasitus tai liikarasitus, kylmyys, tulehdukset, tapaturmat, kiristävät vaatteet tai sukat, sairaudet esim. syöpä ja synnynnnäiset syyt esim. rakenteelliset ahtaumat. Ja stressi.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä. Minua viimeaikoina on kovasti kiinnostanut kaikenlaiset vartalohoidot. LPG-vartalohoito on sellainen, jota tahtoisin kovasti kokeilla. Viime aikoina olen yrittänytkin perehtyä enemmän siihen, kuinka saa nesteet ja muut liikeelle.https://www.alasetimport.fi/

    VastaaPoista