AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Akne ja finnit piiloon

AKNE

Aknen ensimmäinen merkki on talirauhasen tiehyen tukkeutuminen. Tätä kutsutaan komedoksi,= ihomadoksi. Suuria, alussa vaaleita, mutta ajan mittaan tummuvia ihomatoja sanotaan mustapäiksi. Talirauhasen tiehyissä on aina bakteereja. Tärkein on Propionibacterium acne, joka hajottaa talia vapaiksi rasvahapoiksi. Nämä aiheuttavat iholla tulehduksen. Jos tulehdus pääsee puhkeamaan ihonalaiseen rasvakudokseen, tuloksena on akneontelo, kysta. Sen parantuminen voi kestää pitkään ja se voi jättää jälkeensä arven. Ihon pintaan puhkeava märkäpää paranee parissa päivässä, eikä jätä arpea.

Tavallisen aknen lisäksi on hankalampia muotoja, joista yleisin on murrosiässä tai varhain aikuisiässä alkava ja 40-50 ikävuoteen kestävä onteloakne jonka tunnusmerkkejä ovat, laajan aknen lisäksi, kaksois- ja kolmoiskomedot.

Joillakin on paha tapa puristella, raapia ja muutenkin käsitellä rajusti pieniä märkänäppylöitä, jolloin niistä tulee rupia ja ihorikkoumia. Ihomuutos on nimeltään Acne exoriata, joka nimestään huolimatta ei ole varsinainen akne.

Akneihon hoito


Akneihon liiallinen pesu ja hankaavien pesukintaiden ja -sienien käyttö kuivattavat ihoa ja lisäävät tulehdusta. Märkäpäiden puristelusta tai auki repimisestä ei ole koskaan hyötyä, vaan se saattaa levittää tulehdusta laajemmalle ja lisätä arpeutumisen vaaraa. Kosmetologin tai lääkärin suorittamasta ihomatojen poistosta on harvoin haittaa, mutta aknen kannalta ei juuri hyötyäkään.

Meikkien käyttö ei ole kiellettyä akneiholla, koska niissä ei ole komedojen muodostumista lisääviä aineita. Kun meikki poistetaan iltaisin puhdistusmaidolla tai perusvoiteella ja vettä ja saippuaa käytetään pari kertaa viikossa. Auringon ultraviolettisäteily hillitsee tulehdusta, mutta samalla lisää komedojen kehittymistä. Kesästä auringonottoa voi olla vaikea muistaa, kun talvella tuskittelee aknen kanssa.

Meikit tulisi olla kevyitä ja mielellään mineraalimeikkejä.

Itsehoitotuotteet


Tutkimusten mukaan apteekista saatavat itsehoitolääkkeet parantavat lievää, joskus keskivaikeaakin aknea. Sen sijaan kemikaliokauppojen tuotteet, puhdistusnesteet ja voiteet saattavat auttaa aivan lievään akneen, mutta varsinaista tutkimusnäyttöä niistä ei ole. Sama koskee ns. vaihtoehtovalmisteita. Niillä saattaa olla lievää antiseptista vaikutusta, mutta ne voivat aiheuttaa ärsyttää ja aiheuttaa kosketusallergiaa.

FINNIT PIILOON MEIKILLÄ!

Peitä näppylät meikkivoiteella sekä punoituksien peittämiseen tarkoitetulla peitevärillä. Runsaspigmenttinen, kiinteä ja voidemainen meikkivoide peittää hyvin ja lopputulos näyttää luonnolliselta. Kiinteä meikkivoide levitetään iholle aina meikkisienellä - pitkin, kevyin, hieman erisuuntaisin vedoin. Koska voide sisältää paljon pigmenttiä, ohut kerros riittää.

Kaikkein punoittavimpiin näppylöihin voit lisätä meikkivoiteen levityksen jälkeen punoituksen peittävää peiteväriä. Käytä levitykseen synteettistä peitevärisivellintä. Siveltimellä saat peitevärin tarkasti ja suoraan näppylän päälle.

Kiinnitä meikki lopuksi painelemalla irtopuuteri kevyesti koko kasvoille.

Käytä irtopuuterin levittämiseen samettista irtopuuterivippaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti