AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Varpaankynsien hoito

VARPAANKYNSIEN HOITO

Kynsien tehtävänä on varpaiden päiden suojaaminen, ne on leikattava huolellisesti, jotta tehtävä onnistuu. Kynsien leikkaaminen riippuu niiden kasvunopeudesta, ja tästä syystä leikkausväli vaihtelee 2-6 viikkoon. Liian usein tapahtuvan leikkaamisen seurauksena kynnet ovat yleensä liian lyhyet eivätkä suojele varpaiden päitä.

Kynnet ovat sopivan pituiset, kun niiden vapaa reuna tuntuu painettaessa sitä sormella varpaiden päästä.

Välineet:

Kynsien leikkaamiseen tarvitaan henkilökohtaiset suorateräiset kynsisakset tai tukevat kynsileikkurit (kts. linkki leikkurit) ja kynsiviila. Kynsien paksuntuessa iän myötä tarvitaan usein kynsisaksia tukevampia leikkureita. Henkilökohtaisia kynsienhoitovälineitä käytettäessä vältytään toisella henkilöllä mahdollisesti olevan kynsi- tai jalkasienen tartunnalta.

Oikea leikkaustapa:

Kynnet on hyvä leikata pesun jälkeen, jolloin ne ovat pehmeät eivätkä lohkeile leikattaessa.

Kynnet leikataan suoraan varpaiden päiden muotoisesti kulmia kadottamatta Teräviksi jäävät leikkauspinnat tasoitetaan kynsiviilalla, jotta ne eivät paina toisia varpaita eivätkä tartu sukkiin tai vuodevaatteisiin.

Varpaan kynnet voi myös lakata suojaksi kynnenpinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti