AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Eroon Hilseestä!

EROON HILSEESTÄ!

Yleensä ongelma johtuu päänahan kuivumisesta, mutta hilse voi olla myös esimerkiksi taliköhnäihottuman, psoriaasin tai atooppisen ihottuman oire. Joskus hilseen aiheuttaja paljastuu silsasieneksi, jolloin tarvitaan sienilääkitystä. Edellä mainitut sairaudet ja ongelmat oireilevat yleensä myös muualla ihossa.

Pääsääntö on, että jos itsehoito auttaa ongelmaan, on kyseessä tavallinen hilse. Vaivan jatkuessa tai ongelman pahentuessa on hyvä kääntyä lääkärin puoleen.

Herkkä päänahka saattaa reagoida myös väärään hiustenhoitoon.

– Herkkäihoisen hiuspohja voi ärsyyntyä vääränlaisista hiustenhoitotuotteista. Tukka voi näyttää likaiselta, vaikka kyseessä olisivat muotoilutuotteiden jäämät. Tuotteet tulisikin puhdistaa hiuksista kunnolla.

Stressi näkyy päänahassa!

Lievään hilseilyyn voi kokeilla itsehoitovalmisteita, kuten kauppojen, kampaamojen tai apteekkien hilsesampoita ja -hoitoja.

Helläkätinen hiusten harjaaminen voi auttaa, mutta voimakkaita, tavallisia sampoita kannattaa välttää. Sampoon voi tarvittaessa laimentaa vedellä. Hiukset tulisi huuhdella kunnolla pesun jälkeen.

– Tehokkaan tuloksen saa, kun pesee hilsesampoolla hiuspohjan kevyesti kerran, ja jättää sen jälkeen sampoo vaikuttamaan hieman pidemmäksi aikaa päähän.

Jos hilseilyyn liittyy kutinaa, voi vaivaan kokeilla hydrokortisoniliuosta. Hoitosuunnitelma tosin kannattaa tehdä lääkärin kanssa.

Hilse ei periydy eikä tartu, joten hiusharjan lainaamista ei tarvitse ainakaan tästä syystä välttää.

Vuodenaikojen vaihtelu ja stressi voivat pahentaa hilseongelmaa. Pipokausi ei siis sinällään aiheuta hilsettä, mutta hilseinen pää ei viihdy pesemättömänä, pipon uumenissa.

– Monesti hilse palaa takaisin hoidon jälkeen. Vaivaan tulisi löytää keino, jolla ongelma pysyy kurissa. Hiusten leikkaukseen, väriin ja käsittelyihin kiinnitetään hirveästi huomiota, vaikka kaikki lähtee terveestä hiuspohjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti