AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Manikyyri & Rakennekynnet

MANIKYYRI

Manikyyri on...

käsien ja kynsien kosmeettinen hoito. Manikyyrejä tekevät muun muassa kosmetologitkauneushoitoloissa, kylpylöissä ja kampaamoissa. Hoitoon kuuluu usein käsien kylvetys ja hieronta, kynsinauhojen siistiminen ja kynsien leikkaus ja lakkaus. Manikyyrin yhteydessä voidaan myös laittaa rakennekynnet.

Ranskalainen manikyyri tarkoittaa kynsihoitoa, jossa kynsien kärjet lakataan valkoisella kynsilakalla ja muu kynsi vaaleanpunaisella tai ihonvärisellä sävyllä. Ranskalaisen manikyyrin suosio perustuu kynsien luonnolliseen ja eri tyyleihin yhteensopivaan ulkonäköön.

Sana manikyyri tulee latinan kielen sanoista manus eli käsi ja cura eli hoito.

Ranskalainen Manikyyri

Perinteisessä ranskalaisessa manikyyrissa on kolme lakkaa: valkoinen lakka kynnen kärkeen, koko kynnelle levitettävä vaalea lakka ja väritön lakka.

Pohjusta kynnet kokonaisuudessaan värittömällä aluslakalla tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Rajaa kynnen valkoiseksi jäävä kärkiosa lakkausta helpottavalla tarraliuskalla.

Lakkaa kynnen kärki huolellisesti valkoisella lakalla. Toista lakkaus tarvittaessa.

Anna kuivua perusteellisesti ennen kuin poistat rajaustarrat.

Levitä 1- 2 kerrosta hennon pinkkiä lakkaa tasaisesti koko kynnelle.

Viimeistele kiilto ja kesto värittömällä päällyslakalla.

Jos kynnen kärjen valkoinen lakka irtoilee, lakkaa on levitetty luultavasti liian paksu kerros kerralla, eikä se ole ehtinyt kuivua kunnolla.

Jos kynnen pintaan on jäänyt öljyä kynsilakan puhdistusaineesta tai vaikka ihosta on tarttunut kynteen rasvaa ennen pohjakerroksen levittämistä, lakkaus irtoaa nopeasti.

RAKENNEKYNNET

Rakennekynsi on luonnonkynnen päälle rakennettava kynsi. Rakennekynsiä tehdään yleisimmin joko geelillä tai akryylillä. Konkreettisin ero näiden kahden välillä on tekotapa; geeli on valmista massaa, joka levitetään kynnelle ja kovetetaan UV -lampun alla. Akryylimassa useimmiten tehdään akryylinesteestä sekä akryylijauheesta jolloin se kuivuu päästessään kosketuksiin ilman kanssa. On myös UV-kovetteisia akryylejä. Akryyli on kuivuneena hieman kovempaa kuin geeli, muttei kuitenkaan suoranaisesti vaikuta kynen pysyvyyteen. Ihmisten kynsilaadut ovat erilaisia, joten toisen kynnellä pysyy paremmin akryyli, toisen kynnelle geeli on parempi vaihtoehto. Yksi suuri vaikuttava tekijä on oman kynnen kosteuspitoisuus. Luonnonkynnen, jolle rakennekynsi tehdään, tulee olla terve.

Rakennekynsien asentajia työskentelee esimerkiksi kauneushoitoloissa, kampaamoissa sekä kynsistudioissa.

Valmistus

Kynnen valmistus aloitetaan luonnonkynnen preppauksesta. Kynsi lyhennetään tippiä varten ja muotoillaan oikean muotoiseksi, kynnen pinta karhennetaan sekä kynsinauhat työnnellään. Tämän jälkeen liimataan tipit tai sijoitetaan kynnen alle muotit eli sapluunat. Tippi on muovinen "jatkepala", joka liimataan kynnen kärkeen, kun taas muotti on kertakäyttöinen tarra, joka liimataan oman kynnen alle. Koska muotti on liukas- ja kiiltäväpintainen, geeli tai akryyli ei kovetu siihen, mikä mahdollistaa rakennekynnen tekemisen ilman liimaa. Muotin päälle tehty kynsi viilataan ja muotoillaan viimeiseksi. Tipit lyhennetään haluttuun pituuteen sekä viilataan haluttuun muotoon. Tippi tulee viilata myös kynnen päältä tasaiseksi oman kynnen kanssa (ei saa jäädä porrasta, vaikuttaa lopputulokseen sekä pysyvyyden että ulkonäön kannalta).

Tipin päälle levitetään massa. Massaa levitettäessä tärkeää on jättää kynsinauhan ja massan väliin noin millin rako, josta luonnonkynsi pääsee hikoilemaan. Jos tätä rakoa ei jätetä, irtoaa kynsi nopeasti. Lopuksi kynnet viilataan tasaisiksi ja oikean muotoisiksi. Kiilloksi levitetään esimerkiksi päällyslakka tai UV -valon alla kovettuva kiilto, riippuen tekijästä. Jos kynnet ovat pituudeltaan jo sopivat, mutta lohkeavat, liuskottuvat tms. on mahdollista tehdä myös geeli- tai akryylivahvistus luonnonkynnen suojaksi. Valmistus muuten sama kuin rakennekynsillä, mutta tippejä tai muotteja ei käytetä pituutta lisäämään.

Samalla tavalla tapahtuu myös varpaankynsien päällystäminen geelillä tai akryylillä. Ranskalainen manikyyri on siisti ja suosittu vaihtoehto. Sitä ei ole pakko kuitenkaan tehdä, sillä luonnollinen, enemmän omaa kynttä lähentelevä lopputulos saavutetaan levittämällä pelkästään kirkasta tai vaaleanpunaista massaa koko kynnelle.

Erilaisia koristelakkauksia on yhtä paljon kuin on lakkausten tekijöitäkin. Lakkaukset tehdään useimmiten käsityönä, mutta käytettävissä on myös Airbrush -tekniikka, jolla maalataan myös esimerkiksi kypäriä, kännykän kuoria ja muita tarkkuutta vaativia pintoja.

Hoito ja Poisto

Rakennekynsissä pituus on tärkeä ja yksilöllinen asia. Jos kynnet kasvavat liian pitkiksi, niitä tulee viilata lyhyemmiksi, sillä muuten ne alkavat irtoilla saadessaan kolhuja. Rakennekynttä ei leikata. Kynsilakanpoistoaine tulee akryylikynsille olla asetoniton, mielellään myös öljytön sekä akryyli- että geelikynsille. Rakennekynnet eivät suoranaisesti vahingoita luonnonkynttä. Kynsi hikoilee, ja kun rakennekynsi on luonnonkynnen päällä jää kosteutta jokatapauksessa kynteen, sillä kaikki ei pääse hikoiluraostakaan. Kun rakennekynsi poistetaan luonnonkynsi on pehmeämpi kuin normaalisti, mutta se palautuu muutamassa viikossa entiselleen. Jos kynsi irtoaa tai revitään irti, vie se mukanaan useimmiten myös luonnonkynttä. Siksi on suositeltavaa poistattaa rakennekynnet kynsiteknikolla. Akryylikynnet poistetaan asetonin avulla, geelikynnet viilamalla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rakennekynnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti