AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Oikea Aurinkosuojan valinta + vinkit

OIKEAN AURINKOSUOJAN VALINTA!

Aurinkosuojakertoimien neljä tasoa:

Suojakertoimien määrää on rajoitettu, ja suojakertoimet on luokiteltu niiden antaman suojan mukaan neljään ryhmään:
matala (SPF 6, 10)
keskitaso (SPF 15, 20, 25)
korkea (SPF 30, 50)
erittäin korkea (SPF 50+)

Aurinkosuojat!

Aurinkosuojatuotteita on saatavilla mm. voiteina, puikkoina ja suihkeina, joista jokainen voi valita mieleisensä. Aurinkosuojan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota suodattimiin ja veden hylkivyyteen. Avonilla hyvä valikoima erilaisia aurinkotuotteita!!

a. Kemialliset suodattimet
Kemialliset suodattimet sopivat erityisesti aikuisille. Ne estävät UV-säteilyn vaikutuksen imemällä valoa ja estämällä säteiden pääsyn iholle. Kemialliset suodattimet liukenevat tuotteeseen, joten tuote on helppo ja miellyttävä levittää eikä se jätä iholle valkoista kalvoa.

b. Partikkelisuodattimet
Partikkelisuodattimia (vrt. fysikaalisia) sisältävät tuotteet soveltuvat lapsille. Ihon pinnalle jäävät suodatinhiukkaset muodostavat peittävän ja suojaavan valkoisen kalvon, joka estää auringonsäteiden tunkeutumista ihoon. Hiukkaset eivät imeydy ihoon, mikä vähentää allergisten reaktioiden ja ihoärsytyksen riskiä. Iho saattaa kuitenkin jäädä hieman tahmaiseksi.

c. Erittäin vettä hylkivä
Standardoidun testin mukaan vettä hylkivä suoja kestää 2 × 20 minuutin uinnin. Tuotteet kestävät 4 × 20 minuutin uinnin lukuun ottamatta kasvojen aurinkovoidetta SPF 50, joka kestää 2 × 20 minuutin uinnin. Aurinkosuojavoide saattaa kulua pois iholta pyyhkeellä kuivatessa tai vaatteita puettaessa, minkä vuoksi voidetta on lisättävä säännöllisesti päivän aikana.


Kymmenen vinkkiä auringossa oleiluun:

  1. Oleskele auringossa vain vähän aikaa kerrallaan. Viihdy varjossa ainakin päivän kuumimmat hetket. Muista, että hiekka, lumi ja vesi moninkertaistavat auringon säteilyn vaikutukset.
  2. Suojaa itsesi tilanteen mukaan vaatteilla ja päähineillä. Käytä suojavoiteita kun olet auringossa. Levitä voidetta runsaasti. Lisää suojavoidetta usein ja varsinkin uinnin jälkeen.
  3. Suojaa nenä, huulet, silmäluomet ja rintamus korkeammalla suojakertoimella.
  4. Vältä hajusteiden ja hajustettujen tuotteiden käyttöä auringossa oleillessa. Hajusteet yhdistettynä UV-säteilyyn voivat aiheuttaa ihon ärtymisen.
  5. Lasten iho on erityisen herkkä auringolle ja tarvitsee riittävän korkean suojakertoimen. Ihon palaminen lapsuusaikana lisää ihosyöpäriskiä huomattavasti. Suojakerroin on kotimaassakin oltava 15. Suojaa alle kaksivuotias lapsi aina vaatteilla ja varjolla. Huomaathan, että märän vaatteen antama suoja ei ole yhtä hyvä kuin kuivan.
  6. Suojaa hiukset huivilla tai hatulla ja silmät aurinkolaseilla.
  7. Juo runsaasti vettä.
  8. Muista hoitava kosteusvoide auringonoton jälkeen.
  9. Jos poltat ihosi pahasti auringossa, käänny lääkärin puoleen. Lieviin auringonpolttamiin ensiavuksi viilentävä suihku ja esimerkiksi mietoa (1%) kortisonivoidetta tai Kylmävoidetta.
  10. Älä oleile auringossa jos ihosi on palanut!

Nautitaan nyt turvallisesti auringosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti