AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Hiusten muotoilua

HIUSTEN MUOTOILUA!

Muotoilusuihke
Tuotteen lämpöaktiivisuus tarkoittaa sitä, että se tarvitsee koneellista lämpöä toimiakseen ihanteellisesti. Muotoilusuihkeet eli aiemmin kampausnesteiksi kutsut tuotteet antavat hyvän pohjatuen rullakampauksiin. Suoristaminen ja kiharoiden tekeminen vaativat kunnon tukiaineen kampauksen pohjalle.

Tyvikohottaja
Tyvenkohottajat nostavat nimensä mukaisesti tyveä. Niitä on saatavana suihkeina ja vaahtoina. Tuote annostellaan hiuksien tyveen, jonka jälkeen tukka muotoillaan föönillä. Aine jättää tyveen napakan pidon ja nostaa kutrit kauniisti irti hiuspohjasta. Hyvä kikka, joka toimii etenkin lyhyissä hiuksissa, on hieroa ainetta tyvessä sormenpäillä. Ronski pyörittely tekee tyveen tukevan tupeerauksen.

Kiillottaja
Kiiltotuotteet viimeistelevät kampauksen. Niitä on saatavana suihkeena, voiteena ja seerumina. Kiillon lisääjissä ei ole pitoa antavia aineosia, joten niillä ei voi muotoilla hiuksia. Pitkille hiuksille ne sopivat erinomaisesti silottajiksi, sillä useissa kiiltoeliksiireissä on hiusten pintaa tasoittavia aineita. Kun hiusten pinta on sileä, pääsevät kiiltoa lisäävät aineosatkin oikeuksiin.

Muotoiluvaha
Lyhyiden hiusten muotoilussa vahat ovat loistavia apulaisia. Sillä voi pöyhiä hiuksiin muhkeutta, nyppiä erottuvia osioita ja silottaa aivan sliipattu kampaus. Vahaa käytetään kuiviin hiuksiin ja siksi sillä onnistuu nopea kuontalon muokkaus. Pitkissä kutreissa vahaa voi käyttää latvoissa luomaan erottuvuutta ja tyvessä antamaan hiuspituuksille nostetta.

Hiuslakka
Hiuskiinteitä käytetään usein vain viimeistelyssä, mutta monipuolinen lakka sopii myös muotoiluun. Se käy mainiosti rullien pohjatueksi ja tyven kohotukseen. Lakkaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota sen ominaisuuksiin. Jos kiinne kuivuu nopeasti, se sopii paremmin viimeistelyyn. Hiuksiin hetkeksi kosteaksi jäävä lakka puolestaan toimii paremmin muotoilussa. Jos haluaa lopputuloksesta erityisen jämäkän, kannattaa lämmittää jo lakattuja hiuksia hetki föönillä.

Muotovaahto
Hyvä perustuki hiuksille syntyy muotovaahdolla. Se levitetään kauttaaltaan pyyhekuiviin hiuksiin, jotka föönataan kuiviksi. Jos tukkaan haluaa runsaasti lisämassaa, kannattaa vaahtoa lisätä toistamiseen kuiviin hiuksiin, kammata ja kuivata vielä uudestaan. Kikka toimii ja vaikeastikin käsiteltävät hiukset saadaan taltutettua muotoon.

Volyymisuihke
Hiuksiin runsautta antavia tuotteita käytetään yleensä pyyhekuivaan tukkaan. Ne antavat hyvän pohjatuen. Lämpöaktiiviset tuotteet vaativat muotoilussa föönin lämmön, jotta niiden volyymia antavista aineosista saadaan hyöty irti. Useimmissa tuotteissa on myös lämpösuoja, joten kuivaajan kanssa ei pidä arastella.

Kiharankorostaja
Luonnonkiharoille ja permanentatuille hiuksille suunnitellut tuotteet korostavat suortuvia ja pitävät ne kimmoisasti kasassa. Erilaiset suihkeet ja voiteet estävät myös hiusten pörrööntymistä. Muotoilutuotteet sisältävät paljon kosteuttavia raaka-aineita, sillä kiharainen hius on melkein poikkeuksetta kuivahko.

Muotoiluvoide
Voidemaiset muotoilutuotteet sopivat parhaiten pitkien ja kiharoiden hiusten pörröisyyden silottamiseen. Näitä tuotteita ei pidä sekoittaa vahoihin, joiden pito on aivan eri luokkaa. Voidemaiset muotoilijat antavat yleensä melko hennon tuen, mutta toimivat hyvin kampauksen pohjatukena. Vahat puolestaan sopivat paremmin viimeistelyyn.

Hiusgeeli
Perinteinen geeli käy mainiosti kosteahkoihin hiuksiin föönauksen pohjatueksi. Sillä voi myös korostaa yksityiskohtia, ja sen pito on erittäin voimakas. Geeli on hyvä perustuote, mutta sen valtakausi hiusmuotoilun huipulla on ollut jo pitkään ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti