AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Kasvojen Kuorinta

KASVOJEN KUORINTAKuorinnan tarkoituksena on puhdistaa iholta kuolleet ihosolut ja ihosoluja tukkivat epäpuhtaudet, joita iholle kertyy päivittäisestä puhdistuksesta huolimatta. Säännöllisesti käytettynä kuorinta saa ihon näyttämään tasaisemmalta, kauniimmalta ja terveemmältä. Kuorinta valmistaa ihoa muille hoitotuotteille, kuten kosteusvoiteille tai naamioille. Se, miten usein kuorinta tehdään, riippuu ihotyypistä: rasvainen ja epäpuhdas iho olisi hyvä kuoria 1 - 2 viikossa, kun taas sekaiho kannattaa kuoria korkeintaan kerran viikossa ja kuiva tai herkkä iho vieläkin harvemmin. Herkkää silmänympärysihoa ei tule kuoria lainkaan.

Useimmat kuorintavoiteet sisältävät sekä mekaanisen että kemiallisen kuorinta-aineen. Mekaanisena kuorijana voiteessa on yleensä pieniä polyetyleeni-pallosia, jotka ”pyörivät” kasvoja hierottaessa käsien alla ja kuorivat ihon pinnasta likaa ja kuollutta ihosolukkoa. Kemiallisena kuorijana käytetään erilaisia puhdistavia yhdisteitä.

Rasvaiselle ja akneiholle ihon kuorinta on erityisen hyödyllistä. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää kasvojen rasvaisimpiin osiin ns. T-alueelle eli otsaan, nenään ja leukaan. Myös paksuuntuva tai sarveistuva iho vaatii säännöllistä kuorintaa.

Jotkut kuorintavoiteet levitetään kuivalle, toiset kostealle iholle. Kannattaa tutustua hyvin käyttöohjeisiin, jotta saa parhaan mahdollisen hyödyn kuorintatuotteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti