AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Miehille ihon hoito-opas

MIESTEN IHONHOITO-OPAS

Modernin miehen kosmetiikka-arsenaaliin kuuluu paljon muutakin kuin perinteinen kaksikko: saippua ja partavesi. Tuotteita on hyvä olla joka lähtöön, jotta julkisivu pysyy kuosissa koko päivän.

Suihku ja deodorantti kuuluvat paatuneimmankin korvenraivaajan aamurutiineihin. Pesun jälkeen nykymies ei heti kiskaise vaatteita päälleen, vaan levittää hyvin kuivatulle vartalolleen kosteusvoidetta.

Parranajon avuksi

Parranajoa helpottaa partasaippua- tai geeli, joka valitaan ihotyypin mukaan. Jos leuka tuntuu polttelevalta, kannattaa iholle taputella partabalsamia.

Parranajon viimeistelee tuoksutuote, jota kannattaa suihkia säästeliäästi. Oma nenä voi olla jo turtunut tuoksuun, kun muut haukkovat henkeään.

Iho kaipaa kosteutta

Kasvojen kosteuttaja valitaan ihotyypin mukaan. Kuiva iho tarvitsee runsaasti kosteuttavan voiteen.

Sekaihoiselle sopii emulsio tai voide, joka kosteuttaa, mutta pitää kiillon kurissa.

Väsynyt ja kosteutta kaipaava iho raikastuu ja saa ravintoa, kun valitsee niin sanotun uudistavan voiteen. Iän tuomia uurteita voi silotella ryppyvoiteella.

Energisoiva ja virkistävä voide taas piristää väsynyttä ja stressaantunutta ihoa.

Oikea silmänympärysvoide tepsii

Silmänympäryksille ei kannata levittää mitä tahansa rasvaa, sillä väärä voide voi turvottaa silmäpusseja entisestään. Tummiin silmänalusiin, ilmejuonteisiin ja turvotukseen sopii parhaiten silmänympärysvoide. Tuubi on tarkoituksella pieni, sillä tuotetta levitetään vain nuppineulan pään kokoinen pisara.

Kuori & huuhdo

Miehen iho on paksumpi kuin naisen, ja se myös uusiutuu voimakkaammin. Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleen solukon ja heleyttää ihoa.

Voide levitetään kostealle iholle, sitä hierotaan ja huuhdotaan sitten pois.

Huom! Myös osa kasvojenpesuaineista kuorii hellävaraisesti ihoa.

Miehen iho on kuitenkin rakenteeltaan paksumpi kuin naisilla ja talineritys on runsaampaa.

Tämän vuoksi miehille tarkoitetut ihonhoitotuotteet ovat koostumukseltaan kevyempiä kuin naisten. Esimerkiksi useat puhdistusaineet ovat kevyesti kuorivia, sillä miehen ihon voi kuoria naisen ihoa useammin. Muuten miesten tuotteet poikkeavat naisille suunnatuista lähinnä tuoksuiltaan ja pakkausten ulkonäöltä.

Miehen iho on sen paksuuden vuoksi usein väriltään hieman naisen ihoa sameampi ja siksi tuotteilla pyritään raikastamaan ja kirkastamaan ihon väriä.

Oikeanlaisia ihonhoitotuotteita valitessa tulee ihotyypin lisäksi huomioida myös ikä.

25-vuotiaan miehen kannattaa valita kosteusvoiteeksi ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ehkäisevä voide ja silmänympärysvoiteen käyttö on myös hyvä aloittaa tällöin.

40-vuotiaan miehen iho puolestaan kaipaa jo selkeästi kiinteyttävämpää voidetta, mikä silottaa juonteita ja lisäksi tehotuotteena voi käyttää kiinteyttävää seerumia.

Jokapäiväinen ihon peruspuhdistus aamuin illoin on tärkeää.

  • aamupuhdistuksella poistat iholta yön aikana kertyneen lian ja pölyn ja
  • iltapuhdistuksella päivän liat ja ilmansaasteet
  • kosteusvoidetta tulisi käyttää aamuin illoin aina puhdistuksen jälkeen
  • silmänympärysvoide puolestaan poistaa väsymyksen merkkejä ja silottaa juonteita
  • käytä kuorintavoidetta noin kerran viikossa, jotta saat ihon pinnan pysymään pehmeänä ja kuolleen ihosolukon pois

Iho kannattaa myös kuoria ennen parranajoa hellävaraisella kuorintavoiteella, joka estää karvoja kasvamasta ihon sisään. Parranajon jälkeen on käytettävä aina rauhoittavaa ja kosteuttavaa voidetta, jolla on myös karvatupentulehdusta ehkäisevä vaikutus.

Parranajo

rasittaa ihoa ja aiheuttaa usein ärsytystä, ihon kuivumista, punoitusta ja joskus jopa karvatupentulehdusta. Parranajossa terävä höylänterä on valttia, sillä tylsä terä saattaa ärsyttää ihoa.

Ihon ärsytystä hillitsee, kun valitset parranajoon juuri sinun ihotyypillesi sopivan partavaahdon tai -geelin. Jos sellaisen löytäminen tuntuu työläältä, niin kannattaa kysyä neuvoa myyjiltä.

Levitä parranajon jälkeen iholle kosteuttava ja rauhoittava voide tai geeli, joka poistaa polttavan ja kiristävän tunteen iholta ja estää karvatupen tulehdusta.

Jos ihosi on herkkä ja kuiva, älä käytä iholle alkoholipitoisia tuotteita, esimerkiksi partavesiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti