AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

maanantai 13. syyskuuta 2010

Huulimeikistä

Yleistä huulimeikistä!

Huulimeikki tehdään yleensä viimeisenä pohjan ja silmämeikin jälkeen. Huulimeikin vahvuus ja väri riippuvat vuodenajasta, vuorokaudenajasta, muun meikin voimakkuudesta, muodista, tilaisuuden luonteesta sekä tietysti omasta mieltymyksestä ja persoonasta. Kuivat ja rohtuneet huulet kannattaa hoitaa kuntoon ennen meikkaamista ja keskittää huomio vaikkapa upeaan silmämeikkiin. Jos välttämättä haluat väriä rohtuneille huulille kokeile laittaa kevyesti huulipunaa vaseliinin päälle tai pysyttele sävyttävässä huulikiillossa tai kuultopunassa kunnes huulet ovat taas kunnossa.

Erilaisia huulipunia:

Värin lisäksi huulipunat suojaavat ja kosteuttavat huulia. Peittävyys on sitä parempi, mitä enemmän väriainetta. Pitkäkestoisuuden ja tahraamattomuuden salaisuus on silikoni, joka tekee punasta myös helpon levittää. Huulikiilloissa on paljon öljyjä, joten tulos on kuultava. Helmiäishuulipunissa on runsaasti lanoliinia ja sekä synteettisiä hohdehiukkasia. Huulipuuteri on luomivärin näköinen ja kestää hyvin, koska siinä ei ole rasvaa nimeksikään. Koska huulipunat joutuvat jatkuvaan kosketukseen suu limakalvojen kanssa, täytyy niiden olla myrkyttömiä, hyvänmakuisia ja ärsyttämättömiä. Koostumuksessa kiinnitetään myös huomiota pinnan ulkonäköön, leviävyyteen, tarttuvuuteen ja sulamispisteeseen.

Kestävä huulimeikki!

Huulet pohjustetaan huolellisesti meikkivoiteella ja lisätään hieman korostusväriä yli huulten omien rajojen. Käytä apuna kolmiosientä ja sivellintä. Sen jälkeen huolellinen puuterointi kolmiosientä tai puuterivippaa käyttäen.

Rajaus!

Piirrä kevyesti huultenrajauskynällä huulten omien rajojen mukaan suun ollessa perusasennossa. Varo piirtämästä huulia liian suuriksi, virhettä on vaikea korjata sotkematta koko meikkiä. Huultenrajauskynä ei saisi olla liian terävä, sillä jäljestä voi tulla liian näkyvä. Teroituksen jälkeen voit pehmentää terää kasvopaperiin. Liian pehmeä kynä taas nousee helposti juonteita pitkin ja tekee suttuisen vaikutelman. Meikkikyniä kannattaa säilyttää jääkaapissa, jos huoneenlämpötila on liian korkea. Näin rajauskynän sydän pitää paremmin kiinteän koostumuksensa.

Painele kasvopaperilla kevyesti yli rajausalueen, jotta liika kynänjälki imeytyy paperiin.Puuteroi jälleen huulet ennen huulipunan levitystä.

Levitä sivellin lappeellaan huulipunaa keskeltä huulia kohti suupieliä. Pidä suu hieman raollaan."Suukottele" kevyesti kasvopaperiin, jotta liika puna imeytyisi pois. Lopuksi korjaa vielä rajat huultenrajauskynällä.

Töpöttele isolla siveltimellä puuteria kasvopaperin läpi huulille, jotta huulipuna kiinnittyisi paremmin. Näin saat myös huulille kauniin mattaisen pinnan. Lopuksi levitä vielä kerros huulipunaa, jonka päälle kiinnittävä huulipunasealer.

Kolmiulotteinen huulimeikki!

Kolmiulotteisuutta saa huulimeikkiin levittämällä ulkonurkkiin kaikkein tumminta sävyä, sitten hieman vaalempaa ja keskelle kaikkein vaaleinta. Muista häivyttää rajakohdat. Näin huulet näyttävät myös täyteläisemmiltä.

Lisää "törrötystä" huuliin tuo valkoinen meikkikynä, jolla varovaisesti rajataan ylähuuli amorinkaarelta.

Lähde: http://www.kauneus.com

HUULIEN RAJAAMINEN

Kynä rajaa huulet siistiksi ja pitää punan paremmin huulilla.

Oikea kynän väri on tismalleen sama tai vain karvan verran tummempi kuin huulipunan.

Kaunein jälki tulee hieman pyöristyneellä, ei piikkiterävällä kynällä.

Rajaa huulet yhdellä rauhallisella vedolla keskeltä ulkoreunaan päin.

Rajaus tehdään mieluiten ennen punaa, rajausta voi tarkentaa punauksen jälkeen.

Jos haluat täyteläisemmät huulet, tee punan värisellä kynällä rajaukset hieman huulten omien rajojen ulkopuolelle. Käytä huulten keskellä vaaleampaa sävyä, jossa on kiiltoa tai helmiäishohdetta.

Mikäli huulesi tuntuvat liian pulleilta, rajaa huulet aavistuksen omien rajojen sisäpuolelta ja suosi mattapunia. Ohut punakerros keventää vaikutelmaa - käytä siis sivellintä.

Jos huulet ovat eriparia tai epäsymmetriset, pienistä eroista ei kannata tehdä suurta numeroa, epäsymmetrisyys luo persoonallisuutta. Mikäli huulten kokoero on kovin suuri, sovella kapea-/pulleahuuliselle annettuja ohjeita.

Jos suupielesi taipuvat alaspäin, ota jälleen kynä avuksi ja kaarra huulten rajoja hienokseltaan ylöspäin.


Näyttävät huulet!

Huolellisesti tehty huulimeikki on tärkeä osa meikkitrendeissä. Näillä ohjeilla onnistut varmasti!

1. Pohjusta huulet huultenpohjustusvoiteella. Laita aavistus metallinhohtoista vaaleaa luomiväriä amorinkaarelle, niin saat huuliin täyteläisen vaikutelman.

2. Rajaa huulet huulten tai huulipunan värisellä terävällä rajauskynällä omia huultenrajoja mukaillen. Kapeat huulet voidaan rajata aavistuksen suuremmaksi, mutta vältä ylilyöntejä. Puuteroi rajaus kevyesti.

3. Levitä puna joko siveltimellä tai suoraan hylsystä. Siveltimellä saat punattua tarkemmin ja siistimmin myös huulten reunat. Hymyile leveästi, niin voit tarkistaa että huulipunaa on myös huulten juonteissa. Lisää punaa tarvittaessa.

4. Viimeistele huulimeikki kiillolla. Levitä huulikiilto ainoastaan huulten keskiosaan, niin saat täyteläiset huulet, eikä kiilto vie mukanaan rajauksia. Sipaise vielä suunpieliin siveltimellä vaalea meikkivoidetta terävöittääksesi huulten rajaa. Samalla se häivyttää alavireiset suunpielet.

Lähde: http://www.pirkka.fi/muotikauneus/kauneusvinkit

2 kommenttia:

  1. Hei taas! Kiitos hyödyllisistä tietopaketeista. Kysyn hieman asian vierestä. Onko Meikinpoistoaine 22640 tarkoitettu silmämeikin vai kasvomeikin poistoon? Tuoksun perusteella tuntuu aika voimakkaalta tavaralta. Tieto tuosta on vissiin mennyt minulta ohi silmien.

    VastaaPoista
  2. Itsellä käytössä Hoitava silmämeikin puhdistusemulsio 24539. Luulisin että tuo on ihan meikkivoiteen poistoon,kun pullossakaan ei tarkemmin sanota :)(mutta tällä varmaan saa ihan pitkäkestoiset luomiväritkin pois)

    VastaaPoista