AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Yö- ja päivävoide,Yövoidetta yöksi?Miksi?

YÖ- JA PÄIVÄVOIDE

Päivä rasittaa! Yö uudistaa!
Kasvot kohtaavat vuorokauden valoisina ja pimeinä tunteina kaksi aivan erilaista maailmaa: Päiväsaikaan ihoa kuormittavat UV-säteily, ilmansaasteet, näyttöruudun sähkömagneettiset aallot, tupakansavu ynnä muut ympärillä leijuvat epäpuhtaudet. Myös ilmatilan kuivuus, kuumuus tai kosteus vaikuttava ihon kuntoon. Levonaikaisen hoitotuotteen olemassaolo perustuu ihon sisäisiin tarpeisiin.

Päivävoide tarjoaa suojaa!!!
Päivä- ja yövoiteen rungon muodostavat kosteuttajat ja rasva-aineet. Ne huolehtivat siitä, ettei ihon pinta pääse kuivumaan. Näin iho pysyy pehmeänä, kimmoisana, heleänä ja vastustuskykyisenä.
Ratkaiseva ero on tehoaineissa.

Joka aamu kasvoille levitettävän päivävoiteen tehtävä on suojata ihoa mahdollisimman kattavasti ulkoisilta rasitustekijöiltä. Siksi voiteissa on lähes vakiona UV-filtteri, joka torjuu auringon haitoilta. Antioksidantit puolestaan hillitsevät vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat hapettumisreaktioita eli solujen ennen aikaista ikääntymistä.

Yövoide ravitsee!!!... ja elvyttää
Päivän päätteeksi iholle tarjottava yövoide on kuin ulkoinen iltapala, joka tukee aamuyön tunteina tapahtuvaa vilkasta solumuodostusta. Tehtävästä vastaavat solutasolle vaikutuksensa ulottavat aktiiviaineet. Toki niitä on päivävoiteissakin, mutta pääsääntöisesti pienempinä pitoisuuksina.

Iho ei kaipaa vuorokauden pimeinä tunteina päivävoiteista tuttuja optisia tai rakenteellisia silottajia saatikka UV-suojaa. Antioksidanteista sen sijaan on hyötyä myös uniaikaan, sillä solut altistuvat hapettumiselle vuorokauden ympäri.

Koostumus ihon tarpeiden mukaan:
Päivä- ja yövoide palvelevat sitä paremmin, mitä tarkemmin niiden ominaisuudet vastaavat ihon tarpeita. Sopivuuden peruskriteeri on ihotyyppi. Toinen tapa osua oikeaan on valita tuote hoitolupauksen mukaan, jolloin purkin kyljessä lukee esimerkiksi silottava, kiinteyttävä tai elvyttävä.

Valtaosa yö- ja päivävoiteista muodostavat samoilla aktiiviaineilla varustetun tuoteparin. Tämä helpottaa valintaa ja vahvistaa hoitotulosta. Hienostuneimmillaan kaksikot on viritetty käyttöajankohdan mukaisiksi tuoksua myöten. Päiväksi iho saa piristävän aromin, yöksi jotain lempeää ja rauhoittavaa.


MIKSI YÖVOIDETTA KÄYTETÄÄN YÖLLÄ?

Kehossamme tikittää kello, joka määrää meidän elintoimintojemme rytmin. Se säätelee mm. ihon yksilöllistä vanhenemista. Kellomme toimintaan vaikuttavat esim. terveydentila, elämäntavat, stressi ja jopa UV-säteily.

Iholla on oma, täysin persoonallinen aikataulunsa. Vaikka kehon aktiivisuus on päivällä suurimmillaan, ihomme toimii päinvastaisessa rytmissä. Parin tunnin erot ovat mahdollisia riippuen siitä onko aamu- vai iltaihminen.

Kehomme biologiset rytmit:


Klo 23-04 Kauneusunien aika jolloin solut uusiutuvat.
Klo 04 Elimistön toiminta alkaa aktivoitua ja se aloittaa taistelunsa mm. ihon ennenaikaista vanhenemista aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan.
Klo 05 Kortisoli-stressihormonin eritys vereen vilkastuu, jolloin elimistön toiminta vilkastuu.
Klo 06 Ihon uusiutumisprosessi heikkenee.
Klo 07 Lymfakierto on edelleen hidasta. Käytä turvotusta alentavia silmänympärystuotteita.
Klo 08 Ihon veren- ja lymfakierto ovat hyvät.
Klo 09-10 Elimistön puolustusjärjestelmä on tehokkaimmillaan.
Klo 11-12 Talirauhasten toiminta on vilkasta ja iho alkaa monilla kiiltää. Hiukset ja kynnet kasvavat ja ihminen on hyvin vierä.
Klo 13-14 Verenpaine ja hormonitoiminta alkavat laskea, iltapäiväväsymys iskee. Ihorypyt näkyvät selvemmin.
Klo 15 Iholla on lepotauko ja se ei ole vastaanottavainen aktiiviaineille.
Klo 16 Mikroverenkierto alkaa elpyä ja veren happipitoisuus paranee. Tämä on hyvä aika liikunnalle.
Klo 17 Iho tulee vastaanottavaiseksi aktiiviaineille. Ruuansulatus toimii hyvin.
Klo 18-23 Ihon kipukynnys on alhaisimmillaan, elimistön toiminta stabiilia. Kello 21 lähtien aineenvaihdunta heikkenee.

1 kommentti: