AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

tiistai 8. joulukuuta 2009

Kasvojen Kosteutus

KASVOJEN KOSTEUTTAMINEN

Kasvovoiteiden tehtävänä on kosteuttaa, ravita, hoitaa ja suojata ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä. Sopivan voiteen valinnassa otetaan huomioon ihotyyppi (rasvainen/sekaiho/kuiva/kosteusköyhä), ihon kunto, vuorokauden aika (yö/päivä), vuodenaika ja käyttötarkoitus (esim. suojavoiteet). Päivisin on mukavampi käyttää hyvin imeytyviä, kevyitä päivävoiteita, mutta yöksi on syytä valita ravitsevampi ja hoitavampi tuote. Valikoima on laaja; kosteusvoiteiden, tehohoitovoiteiden, yövoiteiden ja suojavoiteiden lisäksi on olemassa kuureina käytettäviä tehotippoja ja -seerumeita, jotka kiinteyttävät ihoa ja ehkäisevät juonteiden tuloa.

Rasvainen tai sekaiho

Rasvaisen ihon hoitovoiteet ovat yleensä joko talineritystä rauhoittavia ja akne-bakteerin kasvua vähentäviä hoitovoiteita, joita levitetään ainoastaan ongelma-alueelle, tai koko kasvoille levitettäviä kosteusvoiteita, jotka poistavat ihon pintakuivuutta tukkimatta silti ihohuokosia.

Normaali tai kosteusköyhä iho

Pintakuiva, kosteusköyhä iho voi olla perustyypiltään kuiva, rasvainen tai sekaiho. Iho pinta on karhea, hilseilevä ja eloton. Iholla näkyy helposti ohuita viivamaisia juonteita. Kosteuden puutetta saattaa aiheuttaa myös kuiva huoneilma talvella. Kosteusköyhä iho kaipaa nimenomaan vettä eli tehokkaasti kosteuttavia ja kosteustasapainon säilyttäviä voiteita.

Normaali tai kuiva iho

Myös hyväkuntoinen normaali ihotyyppi kärsii ajoittain, esimerkiksi talvisin, kuivuudesta. Ikääntymisen myötä tai hoidon puutteessa normaali ihotyyppi saattaa muuttua kuivaksi. Kuiva iho on herkkä ja helposti ärtyvä. Väriltään kuiva iho on usein kalpea ja siinä on kuivia läikkiä. Kuivalle iholle ilmaantuu helposti ryppyjä, erityisesti silmänympärysiholle, kaulaan ja huulten ympärille. Ihon kuivumiseen vaikuttavat sisäiset tekijät, kuten perimä, ikä, väsymys ja stressi sekä ulkoiset tekijät, kuten tuuli, aurinko, kylmyys, ilmastointi, kemikaalit jne

Ikääntyvä iho

Ikääntyvä iho on kuiva ja kosteusköyhä. Ikääntyessä kudokset alkavat veltostua, minkä seurauksena ihohuokoset saattavat laajentua. Ihonväri muuttuu kellertävän harmaaksi ja iholle ilmaantuu helposti maksaläiskiä. Ensimmäiseksi juonteita muodostuu silmien ja huulten ympärille sekä kaulaan. Ihon vanhenemiseen vaikuttavat mm. perinnölliset tekijät, ihosairaudet, aurinko, ilman saasteet, ravinto ja erityisesti tupakan poltto.

Lähde: http://www.yliopistonapteekki.fi/displayArticle.do?articleId=2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti