Tänä jouluna käytän Glögin myös näin :)) Onko joku tätä tehnyt??
Pohja:
- 200 g pipareita
- 75 g voita
Täyte:
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 500 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
- 2 rkl aitovaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
Päälle:
- 2 dl glögiä
- 3 liivatelehteä
Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen
(halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut
piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
Anna jäähtyä kunnolla.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa
sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita
juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.
Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen
neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan.
Sekoita huolella.Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte
kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita
jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi
kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste.
Sekoita liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun
päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.
Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla.
Lähde.mtv3/makuja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti