– kaunis uusi tapa suojata ihoasi auringolta
Avonin uniikki Derma-UV Plus™ -yhdistelmä antaa tehokasta suojaa kevyissä ja miellyttäväkäyttöisissä koostumuksissa, joiden monivitamiinit ravitsevat ihoa.
- PA-filtterit UVA-säteitä vastaan (ne aiheuttavat ihon ikääntymstä ja vaikuttavat vaurioittavasti syvempiin ihokerroksiin)
- SPF-filtterit UVB-säteitä vastaan (ne aiheuttavat ihon palamista ja välittömiä vaurioita).
-kevyet ja miellyttävät koostumukset
-täynnä monivitamiineja ravitsemaan
ihoa
AVON SUN+ -tuotteet jakautuvat viiteen eri ryhmään:
1) Perus- ja mediumsuoja – 5 tuotetta, suojakertoimet SPF 6 – SPF 25
2) Korkea suoja – 4 tuotetta, suojakertoimet SPF 30-SPF 50
3) Lasten aurinkotuotteet - 4 tuotetta, suojakertoimet SPF 30-SPF 50
4) Aftersun-tuotteet - 4 tuotetta
5) Rusketuksen tehostustuotteet - 2 tuotetta
Nyt Nautitaan Auringosta! :)
Ohjeistusta lyhyesti aurinkoa ja tulevaa ihanaa kesää varten:)
Ennen aurinkoon menemistä kannattaa ensiksi selvittää...
Mikä on ihosi fototyyppi?
*Valitse oikein ihollesi sopivin aurinkosuoja*
Tyyppi 1: Erittäin vaalea iho, usein pisamia, siniset silmät, punaiset tai vaaleat hiukset. Ei rusketu, palaa helposti. -KORKEA SUOJA
Tyyppi 2: Vaalea iho, joskus pisamia, siniset tai vihreät silmät, vaaleat hoiukset. Ruskettuu hitaasti (punoittaa alussa), palaa helposti. -KORKEA SUOJA, KOHTALAINEN SUOJA
Tyyppi 3: Kellertävä tai oliivi-iho, tummat silmät ja hiukset. Ruskettuu nopeasti, palaa harvoin. -KOHTALAINEN SUOJA, MATALA SUOJA
Tyyppi 4: Lasten iho: Kalpea, ohut, herkkä. Palaa erityisen helposti, vaatii erityistä suojaa. -KORKEA SUOJA, LAPSEN IHOLLE TARKOITETUT SUOJAVOITEET
Tutustu kuvastomme aurinkotuotteisiin...
Avon tarjoaa valikoimastaan jokaiselle ihotyypille sopivan suojan ja jälkihoidon auringonotonkin jälkeenkin! .
Ihosta on huolehdittava ennen aurinkoon menemistä kuin auringon jälkeenkin sopivin tuottein!!!
*Matala suoja:
Ensimmäisinä lämpiminä päivinä, kun aurinko ei tunnu liian kuumalta tai on puoliksi pilvien peitossa, käytä matalakertoimisia tuotteita. SPF 6 on sopiva tummalle iholle ja SPF 10 vaaleammalle iholle.
* Medium-suoja:
Kun vietät ensimmäisiä päiviä leudossa ilmastossa, käytä tuotteita suojakertoimesta 20 (tumma iho, tummat hiukset) suojakertoimeen 25 (vaalea iho, vaaleat hiukset). Kun ihosi on tottunut aurinkoon, voit siirtyä matalampiin suojakertoimiin.
* Korkea suoja:
Käytä korkeaa suojakerrointa kuuman ilmaston armottomassa auringossa. SPF 30 tarjoaa sopivan suojan.
* Lasten suojat:
Lasten ohut, vaalea ja herkästi palava iho tulee suojata korkeimmilla suojakertoimilla: Ensin kertoimella SPF 50, myöhemmin riittää SPF 30! Valikoimassamme lapsille suojat emulsiona ja kätevänä suihkeena.
* Auringonoton jälkeen:
Kunnolla suojattu ihokin saattaa ärtyä auringonoton jälkeen. Rauhoita ihoa erityisillä vartaloemulsioilla, jotka kosteuttavat kehoa tehokkaasti ja pidentävät rusketuksen kestoa. Tuotteistamme löytyvät rauhoittava vartalovoi, viilentävä c-vitamiinia sisältävä suihke, rusketusta pidentävä emulsio ja rauhoittava geeli (=merellinen ja rauhoittava ärtyneelle iholle), joka on hyväksi auringonoton jälkeen ihollesi.
Ja lopuksi pieni, mutta tärkeä neuvo:
*AURINKOSUOJATUOTTEEN LEVITTÄMINEN*
Pidä huoli siitä, että levität tarpeeksi voidetta ihollesi!
1 levityskerta= 6 teelusikkaa= 36 grammaa= 30ml = sopiva määrä aikuiselle
VAROITUS! Määrän vähentäminen vähentää huomattavasti suojan tehoa!!!
MITÄ TARKOITTAA SPF?
SPF tai Sun Protection Factor määrittelee, kuinka kauan voit oleskella auringossa palamatta verrattuna suojaamattomaan ihoon.
Esimerkiksi! Jos siis ilman suojakerrointa arvioit voivasi olla auringossa 10 minuuttia, voi kuutosen suojakertoimella olla auringossa 6 x 10 minuuttia eli tunnin!NAUTI AURINGOSTA OIKEIN!
Jos aurinkoa haluaa ottaa oikein, on kiinnitettävä huomiota ihotyyppiin, ikään, paikkaan, vuodenaikaan, vuorokaudenaikaan sekä aurinkosuojaan.
a. Ihotyyppi
Vaaleaihoiset ja erityisesti punapigmenttiset ihmiset ovat herkempiä auringolle kuin tummempi-ihoiset ihmiset. Jos sinulla on aurinkoherkkä iho, on suositeltavaa käyttää tuotetta, jossa on suuri suojakerroin ja hyvä UVA-suoja.
Aurinkoa kannattaa kuitenkin ottaa varovasti ihotyypistä riippumatta. Talven jälkeen vaalea iho tarvitsee aluksi kunnon suojan, joten on tärkeää aloittaa aina suurella suojakertoimella ja pienentää suojakerrointa sitä mukaa kuin iho ruskettuu.
Liialliselle auringolle altistuneen ihon on annettava levätä UV-säteiltä, etteivät ihovauriot pahenisi.
b. Ikä
Liiallinen altistuminen auringolle lapsuudessa saattaa aiheuttaa aikuisiällä ihomuutoksia, joista vakavin on pahanlaatuinen melanooma. Pahanlaatuisen melanooman riski kasvaa, jos iho palaa useita kertoja etenkin nuoruusvuosina.
Lasten iho on aina erittäin herkkä, sillä iho ei ole tottunut aurinkoon. Alle 1-vuotiaita lapsia ei saa altistaa auringolle lainkaan.
c. Paikka
UV-säteet heijastuvat eri tavoin eri pinnoilta. Vesi, hiekka ja ruoho heijastavat säteistä 10–30 prosenttia, kun taas lumi heijastaa säteistä jopa 90 prosenttia.
Päiväntasaajan läheisyydessä säteily on voimakkaampaa, sillä aurinko paistaa sinne kohtisuoraan. Lisäksi säteilyn voimakkuuteen vaikuttaa se, miten korkealla oleillaan.
Auringonsäteily on voimakkaampaa kirkkaana, pilvettömänä päivänä kuin pilvisenä päivänä, sillä osa säteilystä heijastuu pilvistä takaisin avaruuteen. UV-säteet ulottuvat myös vedenpinnan alle yli metriin asti.
d. Vuodenaika
Talven jälkeen iho on suojattava hyvin, minkä vuoksi koko vartalolle on hyvä valita voide, jossa on suuri suojakerroin. Kun iho on ehtinyt tottua aurinkoon ja ruskettunut, voi siirtyä pienempään suojakertoimeen.
Auringon UV-säteily on voimakkainta kesällä, mutta se voi olla voimakasta myös talvella, sillä säteilyä voimistaa lumi, joka heijastaa säteistä jopa 90 prosenttia.
Auringonsäteily on voimakkainta keskipäivällä auringon paistaessa kohtisuoraan, minkä vuoksi kello 11–15 on hyvä pysytellä varjossa. Jos oma varjosi on lyhyempi kuin sinä itse, säteily on erittäin voimakasta. .
***OIKEAN AURINKOSUOJAN VALINTA!***
Aurinkosuojakertoimien neljä tasoa:
Suojakertoimien määrää on rajoitettu, ja suojakertoimet on luokiteltu niiden antaman suojan mukaan neljään ryhmään:
– matala (SPF 6, 10)
– keskitaso (SPF 15, 20, 25)
– korkea (SPF 30, 50)
– erittäin korkea (SPF 50+)
Aurinkosuojat!
Aurinkosuojatuotteita on saatavilla mm. voiteina, puikkoina ja suihkeina, joista jokainen voi valita mieleisensä. Aurinkosuojan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota suodattimiin ja veden hylkivyyteen. Avonilla hyvä valikoima erilaisia aurinkotuotteita!!
Kemialliset suodattimet sopivat erityisesti aikuisille. Ne estävät UV-säteilyn vaikutuksen imemällä valoa ja estämällä säteiden pääsyn iholle. Kemialliset suodattimet liukenevat tuotteeseen, joten tuote on helppo ja miellyttävä levittää eikä se jätä iholle valkoista kalvoa.
Partikkelisuodattimia (vrt. fysikaalisia) sisältävät tuotteet soveltuvat lapsille. Ihon pinnalle jäävät suodatinhiukkaset muodostavat peittävän ja suojaavan valkoisen kalvon, joka estää auringonsäteiden tunkeutumista ihoon. Hiukkaset eivät imeydy ihoon, mikä vähentää allergisten reaktioiden ja ihoärsytyksen riskiä. Iho saattaa kuitenkin jäädä hieman tahmaiseksi.
Standardoidun testin mukaan vettä hylkivä suoja kestää 2 × 20 minuutin uinnin. Tuotteet kestävät 4 × 20 minuutin uinnin lukuun ottamatta kasvojen aurinkovoidetta SPF 50, joka kestää 2 × 20 minuutin uinnin. Aurinkosuojavoide saattaa kulua pois iholta pyyhkeellä kuivatessa tai vaatteita puettaessa, minkä vuoksi voidetta on lisättävä säännöllisesti päivän aikana.
Kymmenen vinkkiä auringossa oleiluun:
- Oleskele auringossa vain vähän aikaa kerrallaan. Viihdy varjossa ainakin päivän kuumimmat hetket. Muista, että hiekka, lumi ja vesi moninkertaistavat auringon säteilyn vaikutukset.
- Suojaa itsesi tilanteen mukaan vaatteilla ja päähineillä. Käytä suojavoiteita kun olet auringossa. Levitä voidetta runsaasti. Lisää suojavoidetta usein ja varsinkin uinnin jälkeen.
- Suojaa nenä, huulet, silmäluomet ja rintamus korkeammalla suojakertoimella.
- Vältä hajusteiden ja hajustettujen tuotteiden käyttöä auringossa oleillessa. Hajusteet yhdistettynä UV-säteilyyn voivat aiheuttaa ihon ärtymisen.
- Lasten iho on erityisen herkkä auringolle ja tarvitsee riittävän korkean suojakertoimen. Ihon palaminen lapsuusaikana lisää ihosyöpäriskiä huomattavasti. Suojakerroin on kotimaassakin oltava 15. Suojaa alle kaksivuotias lapsi aina vaatteilla ja varjolla. Huomaathan, että märän vaatteen antama suoja ei ole yhtä hyvä kuin kuivan.
- Suojaa hiukset huivilla tai hatulla ja silmät aurinkolaseilla.
- Juo runsaasti vettä.
- Muista hoitava kosteusvoide auringonoton jälkeen.
- Jos poltat ihosi pahasti auringossa, käänny lääkärin puoleen. Lieviin auringonpolttamiin ensiavuksi viilentävä suihku ja esimerkiksi mietoa (1%) kortisonivoidetta tai Kylmävoidetta.
- Älä oleile auringossa jos ihosi on palanut!
UV-SÄTEILYN VAIKUTUKSET IHOON
UV-säteiden positiiviset kosmeettiset vaikutukset ovat ennen kaikkea hyvä ihon väri ja rusketus. UV-säteily vaurioittaa eläviä soluja mikä saattaa johtaa kudosvaurioihin. UV-säteily ei pääse sisäelimiin asti, vaan sen suorat vaikutukset rajoittuvat iholle ja silmän eri osiin. Jos silmiin tulee suuri määrä UV-säteilyä, voi seurata sarveiskalvon tulehdus ns. lumisokeus. Oireet häviävät itsestään eikä niistä jää pysyviä vaurioita.
UV-A (A = ageing, "vanhentaminen", "ikääntyminen") - pikarusketus, jolloin rusketus on heikko eikä kestä kauan
UV-B (B = burning "palaminen") - luonnollinen suoja , vaikutus hitaampi ja rusketus kestävämpi, D-vitamiinin muodostus
UV-A ja UV-B yhdessä aiheuttavat ihon ruskettumisen ja paksuuntumisen. Sekä ruskettuminen että ihon pintakerroksen paksuuntuminen ovat ihon suojatoimia säteilyä vastaan.
Auringonsuoja-aine on aine, joka iholle levitettynä suodattaa UV-säteilyä "imemällä itseensä" säteilyä muodostamalla näin suodattimen ihon ja auringonsäteilyn välille.
Säteilyltä suojaavina aineina käytetään mm.
- sun block- aineita, joissa vaikuttavina aineina käytetään mm. talkkia, kaoliinia, sinkkiä ja magnesium- ja titaanioksideja. Nämä aineet leviävät ihon pinnalle.
- sun screen -aineita, jotka ovat kemiallisia suoja-aineita
- luonnon suoja-aineita, esim. yrttiuutteita kuten aloe veraa, kamomillaa ja öljyjä esim. saksanpähkinä-, avocado-, oliivi-, kookos- ja seesamiöljy.
Auringonotossa:
- tarkista, että auringonsuoja-aine suojaa UV-A ja UV-B -säteiltä
- levitä ajoissa n. 15 min. ennen aurinkoon menoa oikea suojakerroin oikealle ihoalueelle
- suojaa silmät etenkin hiihtäessä, lumi heijastaa kasvoille puolet voimakkaamman annoksen, silmille viisinkertaisen
- makuuasento lisää altistusta, joten liiku välillä, jolloin säteily jakautuu tasaisemmin
- suojaa korvat, kalju, kaula, kasvot ja hiukset tavallista paremmin total block ja lierihattu
- vietä aina siestaa etenkin etelänlomilla, aloita auringonotto varovasti
- lisää suojavoidetta tarvittaessa, älä yritä pidentää altistusaikaa suojavoiteiden avulla
- huuhdo suolavesi pois
Nautitaan nyt turvallisesti auringosta ja kesästä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti