AvonMinttu

AvonMinttu

Tervetuloa Sivulleni

Tervehdys! Sivua pitää Avon Tiimijohtaja/Kauneuskonsultti itäisestä suomesta. (Jos tahdot tutustua Avon maailmaan ni eikun yhteyttä tänne päin.) Alunperin blogin piti käsitellä vain ja ainoastaan kauneutta ja Avonia, mutta toisen blogin temppuiltua päätin höpistä sitten elämää tänne puolellekkin :)

m.jaatinen@hotmail.com

torstai 31. joulukuuta 2009

Avonin Ale Kampanja Käynnistyi







*******************Sale, Uuden Vuoden Ale alkaa********************

Kampanja voimassa 31.12.2009-20.01.2010

Kuvastossa timanttitarjouksia, supertuotteita superhinnoilla. Jos olet tilannut tuotteita väh.20e edestä kampanjassa 17, voit käyttää hyödyksesi timantti hinnan.

Tuotteita jopa 50% edullisemmin

UUTUUS ripsiväri, Supercurlacious- ripsiväri

- Ainutlaatuinen koostumus antaa ripsille kaksinkertaista kaarevuutta ja upeaa volyymia koko päiväksi. Tehokas ja ainutlaatuinen harja kaartaa ja tavoittaa jokaisen ripsen.

Saatavana myös Supercurlacious Diamonds- ripsiväri (säkenöivää kimallusta)

(hintaan 10,90. timanttihintaan 5,90)

Anew Lash Rejuvenating complex- yhdistelmä, ripsiväri + seerumi

- Sisältää kreatiinia, E- ja B- vitamiineja, vihreän teen uutetta ja keratiinia

-Auttaa tervehdyttämään ripset

Käyttö:

’Vaihe1- Vedä ohut juova seerumia yläripsirajan tyveen ja odota hetki

’Vaihe2-Levitä ripsiväri ylä- ja alaripsiin normaalisti

(hintaan 17,90 + kaupanpäälle minikoko anew meikkivoide ja anew- siloittava rajauskynä)

Winter Fabulously clean- Puhdistusgeeli

Kaunis iho myös talvella

*Puhdistaa hellävaraisesti kylmälle, tuulelle ja auringolle altistuneen ihon.

* Täynnä hoitoaineita ja rauhoittavia ainesosia, tekee ihosta puhtaan tuntuisen ja terveen näköisen (samaa sarjaa myös kasvonaamio) (hintaan 6,50)

Pro Move

Miehelle, uutuus.

Itämais-aromaattinen kategoria. Sitruuna, patsuli, setri

’saatavana deodorantti, roll-on ja virkistävä after shave eau de toilette

Naturals- sarjan uutuus

*Kosteuttava kookos- smoothie- suihkugeeli

ja

*Kosteuttava mansikka smoothie- suihkugeeli

-pirtelömäinen koostumus muodostaa täydellisen vaahdon. Kosteuttaa ja raikastaa ihoa suihkussa. Herkullinen tuoksu parantaa mielialaa

(2,90/kpl)

Secret Garden- kylpyvaahto

Rentouta aistisi kukkaistuoksujen puutarhassa. Ja löydä harmonisen kauneuden salaisuus, joka kylpy kerralla

(hintaan osta 1 3,50, valitse 2 hintaan 5,50)














tiistai 8. joulukuuta 2009

Body tattoo

BODY TATUOINTI

Body tatuointi tehdään kestopigmentointiin tarkoitetuilla tatuointilaitteilla ja -väreillä.

Kestopigmentointikoneella väriä ei viedä niin syvälle ihon alle kuin perinteisellä tatuointilaitteella ja siksi Body Tatuointi on häipyvä tatuointi - kuva haalistuu ja lähtee pois itsestään yleensä noin 2-5 vuodessa. Häipyvyys vaihtelee kuitenkin henkilöittäin ja siksi tatuoinnin poistumista itsekseen ajan myötä ei voida taata, myös Body Tatuointia suunniteltaessa on asennoiduttava niin että kuva on pysyvä!

Body Tatuoinnin etuina tavalliseen tatuointiin nähden on kuvan luonnollisen poistuman lisäksi se, että toimenpide sattuu vähemmän kuin tavallinen tatuointi, koska neulat eivät pistä yhtä syvälle ihoon ja toimenpidettä tehdessä voidaan myös käyttää kestopigmentointiakin tehtäessä käytettävää puudutusvoidetta.

Herkän ihon kosmetiikka

KOSMETIIKKAA HERKÄLLE IHOLLE!!!

Atooppinen allergia, joka oireilee nuhana, astmana sekä silmä- ja iho-oireina, on tavallisin allergia. Iho-oireet voivat ilmetä kutinana, punoituksena, näppylöinä tai hilseilynä. Usein kyse on perinnöllisestä taipumuksesta herkistyä tavallisille, ympäristössä esiintyville allergeeneille, esimerkiksi siitepölylle.

Ihon oireilu ei suinkaan aina johdu allergiasta, vaan esimerkiksi jostain ihosairaudesta, altistumisesta kemikaaleille, ilmastosta, sopimattomien hoito- ja puhdistusaineiden käytöstä tai perimästä. Myös joku muu tauti kuin ihosairaus voi taustalla.

Aika usein syyt kutinoihin ja näppylöihin jäävät selvittämättä, mutta oireet voivat silti kadota, esimerkiksi valohoidon tai lempeän auringonvalon ansiosta.

Kosmetiikka-allergiat eivät synny yhdessä yössä, vaan ne vaativat pitkäaikaista altistumista. Niinpä jopa pitkään käytössä ollut suosikkituote voi jossain vaiheessa aiheuttaa allergisia oireita. Nikkeliallergiasta kärsivät saavat muita herkemmin myös muita kosketusallergioita, esimerkiksi kosmetiikasta.

Jos tiedät olevasi jollekin aineelle allerginen, tutki kosmetiikkatuotteiden tuoteselosteet tarkkaan. Kaikissa kosmetiikkatuotteissa tulee olla tarkat listat käytetyistä raaka-aineista. Hajusteet kerrotaan tuoteselosteessa sanoilla parfum tai aroma. Hajusteallergiset voivat saada oireita myös tuoksuvista kasviöljyistä.

Kokeile tuotetta kyynärvarren iholla
Hajusteitten lisäksi kosmetiikan säilöntäaineet voivat aiheuttaa allergisia oireita. Esimerkiksi hoitovoiteen sopivuutta voi kokeilla siten, että sitä laittaa aamuin illoin kyynärvarren iholle. Jos viikon kokeilu ei tuota oireita, tuote on todennäköisesti sopiva.

Iho-oireiluun taipuvaisen kannattaa suosia hajusteettomia kosmetiikkatuotteita, joita on markkinoilla varsin runsaasti. Erityisen varovainen herkkäihoisen on syytä olla tummien hiusvärien sekä kulmien ja ripsien kestovärjäysaineiden suhteen.

Koska ihon herkistyminen on hyvin yksilöllistä, oireita on mahdollista saada myös hypoallergeenisista, allergiatestatuista ja dermatologisesti testatuista kosmetiikkatuotteista. Myöskään se, että tuote on myynnissä apteekissa, ei takaa automaattisesti sen sopivuutta kaikille. Myös luonnonaineitten sopivuutta voi joutua kokeilemaan ennen käyttöönottoa.

Puhdistusta ja hellää hoitoa
Aran, herkästi reagoivan ihon hoito vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Usein vasta kokeilujen jälkeen löytyvät ne omat tuotteet. Tärkeää on, että oireileva iho rauhoitetaan ja reaktioita aiheuttavat tekijät eliminoidaan mahdollisuuksien mukaan.

Useissa tapauksissa vettä tulisi käyttää ihon puhdistamiseen mahdollisimman vähän. Kasvovedeksi suositellaan alkoholitonta vaihtoehtoa. Kevyet kuorintatuotteet sopivat aralle iholle. Nimenomaan herkälle iholle tarkoitettu voidemainen naamio on hyvä vaihtoehto.

Mitä on Kosmetiikka-allergia

Kosmetiikka koskettaa päivittäin meitä jokaista ikään ja sukupuoleen katsomatta. Saippuat, hammastahnat, deodorantit, meikit ja perusvoiteet ovat kaikki kosmetiikkaa.

Kosmetiikka-allergia tarkoittaa kosketusallergiaa jollekin kosmetiikan raaka-aineelle. Yleisimmät kosketusallergian aiheuttajat kosmetiikassa ovat hajusteet ja säilöntäaineet. Harvempi kuitenkaan allergisoituu normaalilla, päivittäisellä kosmetiikan käytöllä, vaan allergian aiheuttajaksi tarvitaan pitkäaikaisempi altistus, joka saattaa tulla vaikkapa työssä käytetyistä kemikaaleista. Allergiaoireita ovat mm. kutina, turvotus, punoitus ja näppylät yleensä siinä kohdassa, johon allergisoivaa raaka-ainetta sisältävää tuotetta on laitettu. Allergiaoireet kosmetiikalle alkavat yleensä muutaman päivän viiveellä altistumisesta. Jos epäilet kosmetiikka-allergiaa, ota yhteyttä lääkäriisi, joka antaa lähetteen tarvittaessa allergiatesteihin.

MINERAALIMEIKIT SOPIVAT PARHAITEN HERKKÄ-IHOISILLE.

Aloe Vera

Aloe Vera

Kaktusta muistuttava Aloe Vera kuuluu liljakasveihin ja kasvaa subtrooppisilla alueilla. Sen paksut lehdet sisältävät väritöntä geeliä, joka sisältää vaikuttavan yhdistelmän molekyylejä kuten polysakkarideja, tanniineja, orgaanisia happoja, vitamiineja, mineraaleja ja jopa proteiineja. Geeliä on käytetty kautta aikojen parantamaan palohaavoja sekä muita haavoja ja naarmuja, auringon polttamia, hyönteisten pistoksia, erilaisia ihotauteja sekä särkeviä lihaksia ja niveliä. Geelin levittämisellä on rauhoittava ja virkistävä vaikutus.

Koska aaloe sisältää paljon vettä, se kosteuttaa ihoa ja auttaa ylläpitämään ihon luonnollista kosteutta. Se myös ravitsee ja uudistaa ihoa sekä hidastaa ihon ikääntymistä. Proteolyyttisten entsyymien ansiosta Aloe Vera poistaa ihon kuolleita soluja, jotka tukkivat ihohuokoset. Aloe Vera läpäisee ihon helpommin kuin vesi ja pääsee näin ravitsemaan ihonalaiskudoksia, aktivoiden mikroverenkiertoa korkean vitamiini- ja aminohappopitoisuuden johdosta. Tämän seurauksena uusien solujen tuotanto nopeutuu.

Sisäiset vaikutukset:

  • Lisää ruuansulatusta edistävien entsyymien tuotantoa, puhdistaa suolistoa ja tasapainottaa sen toimintaa
  • Edistää immuunijärjestelmän toimintaa
  • Ehkäisee kroonisia tauteja
  • Lievittää tulehduksia
  • Auttaa alentamaan glukoositasoa (tapauksissa, joissa diabeetikko ei tarvitse insuliinia).

Itseruskettavien tuotteiden ja voiteiden käyttö

Opas itseruskettavien tuotteiden käyttöön

Itseruskettavien tuotteiden käyttö on erinomainen tapa ottaa etukeno kesään ja saada iholle tasainen ja kaunis väri.

Ohjeet tasaisen lopputuloksen saamiseksi:

  • Lue käyttöohjeet pakkauksesta huolellisesti.
  • Kuori iho aina ennen itseruskettavan aineen levittämistä. Käytä kasvoille ja vartalolle niille tarkoitettuja omia kuorinta-aineita.
  • Levitä tämän jälkeen iholle kevyt kosteusvoide. Kun iho on tasaisen kostea, niin itseruskettava aine tarttuu tasaisesti. Jos ihossa on kuivia kohtia, aine tarttuu epätasaisesti ja lopputulos voi olla laikukas.
  • Kun levität itseruskettavaa kasvoille, varo levittämästä ainetta liikaa hiusrajaan ja kulmakarvojen alueelle.
  • Vartalolla varo kohtia, joissa iho on paksumpaa kuin muualla, kuten polvet ja kyynärpäät, sillä niissä väri näkyy selkeämmin.
  • Anna itseruskettavan aineen kuivua täysin ennen pukeutumista.
  • Pese kädet huolellisesti värin levittämisen jälkeen. Käytä apuna kynsiharjaa, jotta kynnen aluset ja kynsinauhat eivät värjääntyisi.
  • Voit käyttää itseruskettavaa noin 2-3 kertaa viikossa. Mitä useammin käytät, sitä syvempi väristä tulee. Varo silti liioittelua, sillä liian usein käytettynä lopputulos on hyvin oranssinsävyinen ja epäluonnollinen!
  • Jos olet hyvin vaalea, käytä itseruskettavaa vain kerran viikossa. Joillain merkeillä on myös valittavana sävyt vaalealle ja hieman tummemmalle iholle.
  • Itseruskettavien vaikuttava aine tuoksuu epämiellyttävälle. Tämän vuoksi tuote kannattaa levittää illalla ja käydä aamulla pikaisesti suihkussa, jotta tuoksu katoaa.

Erilaiset itseruskettavat tuotteet ja niiden edut:

  • Itseruskettavat sprayt ovat helppokäyttöisiä. Niitä voi suihkuttaa suoraan iholle ja pullo toimii asennossa kuin asennossa, mikä helpottaa aineen levittämistä esimerkiksi selkään. Spray kuivuu nopeasti.
  • Markkinoille on nyt tullut kuivaspray. Se on koostumukseltaan niin hienojakoinen, ettei sitä tarvitse levittää lainkaan käsillä. Riittää, kun sumuttaa aineen tasaisesti iholle. Tuote kuivuu nopeasti.
  • Itseruskettavat vaahdot vartalolle ovat koostumukseltaan kevyitä ja ne kuivuu nopeasti.
  • Itseruskettavat emulsiot ja geelit vartalolle sopivat parhaiten kuivalle iholle ja niitä on helppo levittää tasaisesti täyteläisen koostumuksen ansiosta. Useimmat emulsiot sopivat myös kasvoille, mutta omat, niille tarkoitetut itseruskettavat ovat kuitenkin parempia, koska ne eivät tuki ihohuokosia.
  • Väriä sisältävät itseruskettavat antavat iholle kauniin päivettyneen sävyn välittömästi. Aineen tulee olla täysin kuivunut iholle ennen pukeutumista, jotta se ei värjää vaatteita.
  • Yksittäispakatut itseruskettavat pyyhkeet ovat käytännöllisiä esimerkiksi matkalla. Aine kuivuu nopeasti. Todella helppo levittää.
  • Vartalovoide, joka sisältää vain aavistuksen itseruskettavaa ainetta antaa sävyn iholle asteittain. Tuotetta voi käyttää vaikka joka päivä ja se onkin hyvä konsti ylläpitää väriä varsinaisen itseruskettavan aineen levityskertojen välillä. Sopii erinomaisesti talvikäyttöön.
  • Kasvoille kannattaa käyttää niille tarkoitettuja itseruskettavia tuotteita, jotta huokoset eivät tukkeutuisi. Kasvotuotteiden esittelyt tuotevinkeissä.

Huomioi erityisesti:

- Kulmakarvat ja hiusraja. Ole erityisen huolellinen kulmakarvojen ja hiusrajan lähettyvillä, varsinkin jos olet vaaleahiuksinen. Vältä myös huulien aluetta. Voit myös levittää suojaavaa voidetta näille alueille.


- Kyynärpäät ja polvet. Käytä vähemmän voidetta kyynärpäissä ja polvissa, koska niiden paksumpi iho imee enemmän tuotetta ja ruskettuu nopeammin. Näille alueille voidetta jää helposti liikaa.

- Kädet. Varo sormien välejä, joihin tuotetta laitetaan hyvin vähän ja häivytetään huolellisesti. Muista pestä kätesi ja erityisesti kämmenet huolellisesti voiteen levittämisen jälkeen tai käytä suojahansikkaita.

- Jalat. Vältä tuotteen levittämistä jalkapohjiin, käytä säästeliäästi varpaiden väleihin ja kantapäihin, häivytä huolellisesti rajakohdat ja pyyhi jalkapohjat levityksen jälkeen.

- Selkä. Voiteen levittäminen selkään tasaisesti on hankalaa. Pyydä apua ystävältäsi hyvän lopputuloksen varmistamiseksi.

Rusketus näkyy ihollasi muutaman tunnin kuluttua Itseruskettavan Voiteen levittämisestä. Käsittely tulisi toistaa noin kolmen päivän välein, jotta vaikutus säilyisi. Vältäthän valkoisten vaatteiden käyttöä lähellä ihoa

ITSERUSKETTAVAN VOITEEN KÄYTTÖ!

Itseruskettavalla Voiteella saat kauniin rusketuksen, kun noudatat seuraavia ohjeita:

Kuorinta
Kuori iho huolellisesti ennen Itseruskettavan Voiteen käyttöä. Kuorinta poistaa iholta epäpuhtaudet ja kuolleen ihosolukon. Iho myös vastaanottaa hoitavat tuotteet paremmin kuorinnan jälkeen. Käytä kuorintaan Dermosil Vartalon Kuorintavoidetta sekä Primo Kasvojen Kuorintavoidetta.

Kosteutus
Kuorinnan jälkeen iho tulisi kosteuttaa tasaisesti. Ihon kuivista kohdista on hyvä päästä eroon, sillä Itseruskettava Voide imeytyy kuivaan ihoon tehokkaammin ja voi jättää ihon läikikkääksi. Anna kosteusvoiteen imeytyä kunnolla levittämisen jälkeen.

Itseruskettava Voide
Itseruskettavaa Voidetta levitetään ohut kerros pienelle alueelle kerrallaan. Tuotteen kevyt ruskea väri auttaa sinua levittämään voiteen mahdollisimman tasaisesti. Muista, että ihon tulee olla hyväkuntoinen. Rikkinäiselle tai ihottumaiselle iholle tuotetta ei tule levittää.

Huomioi erityisesti:

- Kulmakarvat ja hiusraja. Ole erityisen huolellinen kulmakarvojen ja hiusrajan lähettyvillä, varsinkin jos olet vaaleahiuksinen. Vältä myös huulien aluetta. Voit myös levittää suojaavaa voidetta näille alueille. Dermosil Laventelisalva ja Extra voide sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

- Kyynärpäät ja polvet. Käytä vähemmän voidetta kyynärpäissä ja polvissa, koska niiden paksumpi iho imee enemmän tuotetta ja ruskettuu nopeammin. Näille alueille voidetta jää helposti liikaa.

- Kädet. Varo sormien välejä, joihin tuotetta laitetaan hyvin vähän ja häivytetään huolellisesti. Muista pestä kätesi ja erityisesti kämmenet huolellisesti voiteen levittämisen jälkeen tai käytä suojahansikkaita.

- Jalat. Vältä tuotteen levittämistä jalkapohjiin, käytä säästeliäästi varpaiden väleihin ja kantapäihin, häivytä huolellisesti rajakohdat ja pyyhi jalkapohjat levityksen jälkeen.

- Selkä. Voiteen levittäminen selkään tasaisesti on hankalaa. Pyydä apua ystävältäsi hyvän lopputuloksen varmistamiseksi.

Rusketus näkyy ihollasi muutaman tunnin kuluttua Itseruskettavan Voiteen levittämisestä. Käsittely tulisi toistaa noin kolmen päivän välein, jotta vaikutus säilyisi. Vältäthän valkoisten vaatteiden käyttöä lähellä ihoa

Vartalon ongelmat!

VARTALON ONGELMAT!

Selluliitti!

Ihon hoidossa selluliitti tarkoittaa pienistä rasvakertymistä johtuvaa ihon epätasaisuutta. Selluliittia esiintyy niin laihoilla kuin pyöreilläkin naisilla. Tavallisimmin rasvakertymiä ilmestyy lanteille, reisiin ja pakaroihin. Selluliitin muodostumista ehkäisee terveellisten ruokailutottumusten ja liikunnan suosiminen. Lisäksi selluliitti-ihon hoitoon on olemassa kosmeettisia valmisteita, jotka edesauttavat rasvan palamista ja nopeuttavat nesteiden kiertoa selluliitti-ihossa.

Kuiva iho!

Kuivalla iholla ei ole tarpeeksi rasvaa ja/tai kosteutta, jolloin iho tuntuu kiristävältä ja se saattaa myös hilseillä. Iho rypistyy helposti ja se saattaa menettää kimmoisuuttaan jo varhain. Kuiva iho tarvitsee runsaasti kosteutta ja hyvän suojan ulkoisia tekijöitä vastaan. Kosteuttaminen antaa iholle pehmeyttä ja joustavuutta sekä korjaa ihon luonnollista hydrolipidikalvoa, jolloin kosteus myös säilyy iholla paremmin.

Iho on menettänyt kimmoisuutensa!

Ikävuosien lisääntyessä kollageenisäikeiden ja kimmoisuutta antavien säikeiden tuotanto, laatu ja määrä vähenevät; iho muuttuu ohuemmaksi ja kadottaa kimmoisuuttaan. Kimmoisuuden häviäminen johtaa ryppyjen muodostumiseen. Ihon biologista vanhenemisprosessia ei ole mahdollista pysäyttää, mutta oikealla hoidolla sitä on mahdollista hidastaa. Ihoa on hoidettava säännöllisesti ja hoidon pitää vastata sekä ihotyyppiä että ihon erityisvaatimuksia.

Ihon väri on epätasainen!

Jos ihosi on epätasaisesti ruskettunut, paikoin kuiva tai kovettunut esimerkiksi kyynärpäiden ja polvien alueelta, tavallinen puhdistus ja kosteutus eivät riitä tasoittamaan epätasaisuuksia.

Tasaisen ja sileän ihon salaisuus piilee vartalonkuorinnassa, jonka voi tehdä vaikkapa päivittäin.

Auringonpolttamat!

Älä ota riskejä – suojaa ihosi aina auringossa vähintään SPF 15 suojakertoimen voiteella. Ihon palaminen altistaa ihosyövälle ja vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Kuumoittavaa ihoa voi rauhoittaa ja kosteuttaa auringon oton jälkeen After Sun -voiteella, joka auttaa neutralisoimaan auringon vahingollisia vaikutuksia ihollasi.

Eroon Selluliitista!

10 KEINOA SELÄTTÄÄ SELLULIITTI!

1.) Kuntoile säännöllisesti, mieluiten päivittäin, mutta ainakin joka toinen päivä.

2.) Jokaisella kuntoilukerralla tee liikkeitä, jotka kohdistuvat takapuolen ja reiden lihaksiin.

3.) Pyri eroon liikakiloista. Liikunta on hyvä pitää mukana laihdutuskuurissa, sillä se muuttaa kehon rasvan - jota selluliittikin on - lihakseksi.

4.) Juo riittävästi vettä, noin 1-1,5 litraa päivässä pieninä annoksina päivän aikana.

5.) Juo yrttiteetä. Käytä teessä varsinkin sellaisia kasveja, joiden ajatellaan vaikuttavan selluliittiin eli mm. nokkosta, mustaherukkaa, artisokkaa, lehmuksen lehtiä ja minttua.

6.) Rajoita ruokavaliossasi tyydyttyneiden rasvahappojen määrää. Niitä on eläinrasvassa, jota on lihassa ja leikkeleissä, mutta myös muualla kuten kermassa, kekseissä ja kakuissa.

7.) Hiero säännöllisesti selluliittialueita pyörivin liikkein. Paikallista verenkiertoa elvyttävää hierontaa olisi hyvä harrastaa vähintään kolme kertaa viikossa. Hieronnassa voi käyttää myös öljyä, hyviä ovat mm. setripuu-, sitruuna-, rosmariini- ja laventeliöljy.

8.) Käytä säännöllisin väliajoin kuorintavoidetta, varsinkin hieronnan jälkeen.

9.) Älä polta. Tupakointi heikentää verenkiertoa supistamalla verisuonia ja näin edesauttaa selluliitin syntymistä.

10.) Suihkun ja kylvyn lopuksi suihkuta kylmää vettä takapuolesta alas päin aina nilkkoihin asti. Suihkuta myös suoraan selluliittikohtiin. Tämä tehostaa verenkiertoa
.

Stressi-iho!

STRESSI-IHO

Stressi syö ihon sietokykyä ja alentaa sen ärsytyskykyä. Ota avuksi ihon turvajoukkojen aakkoset!

A

Allantoiini tunnetaan ihoa rauhoittavana ja hellävaraisesti uudistavana aineosana.

B

B5-provitamiini eli pantenoli auttaa ihoa sitomaan kosteutta.

C

C-vitamiini auttaa stressin herkistämää ihoa toimimalla antioksidanttina.

D

D-vitamiini vahvistaa ihoa tasapainottamalla solutoimintoja ja aineenvaihduntaa.

E

E-vitamiini eli tokoferoli torjuu hapettumista, kosteuttaa ja vahvistaa hydrolipidikalvoa.

F

Flavonoidit ovat kasviperäisiä antioksidantteja, jotka suojaavat soluja hapettumisreaktioilta.

G

Glyseroli kosteuttaa, pehmittää ja rauhoittaa ihoa.

H

Hyaluronihappo on erittäin tehokas kosteudensitoja, jota löytyy ihosta itsestään.

I

Ihovitamiineja ovat vahvistava A eli retinoli ja rauhoittavaksi tiedetty B6 eli pyridoksiini.

J

Jojobaöljy muistuttaa ihon omia rasva-aineita. Siksi se sopii herkän ihon suojaamiseen.

K

Kauraa käytetään kosteuttamaan, rauhoittamaan ja vahvistamaan ihoa.

L

Lakritsiuutteella on kyky rauhoittaa ihoärsytystä ja lieventää punoitusta.

M

Mineraalipitoisella lähdevedellä hoitotuotteeseen saadaan ihoa rauhoittava ominaisuus.

N

Niasiini eli B3-vitamiini auttaa torjumaan stressiperäistä ihon punoitusta ja kuivumista.

O

Omega-rasvahapot auttavat ihoa vahvistumaan suojaamalla solukalvoja.

P

Pellavauute rauhoittaa ihoa sisältämiensä suojaavien polysakkaridien voimalla.

R

Ruusu antaa hoitotuotteille hurmaavan tuoksun ohella rauhoittavan ominaisuuden.

S

Shea- eli voipuunvoi pehmittää ihoa ja auttaa sitä säilyttämään kosteuttaan.

T

Tuoksuista stressioireiden lievittäjiksi sopivat muun muassa laventeli, appelsiininkukka ja bergamotti.

U

Uni – ei yksin sen määrä vaan eritoten laatu. Laadukas uni antaa iholle toipumisaikaa.

V

Vihreä tee -uute toimii antioksidanttina eli suojaa soluja hapettumiselta.

Y

Yrteistä herkistyneelle iholle sopivat muun muassa basilika, kehäkukka ja kamomillasaunio.

Ä

Äänettömyys auttaa rentoutumaan ja laskemaan stressitasoa, jolloin ihokin voi paremmin.

Ö

Öljyt hoitavat herkistynyt­tä hipiää muodostamalla ihon pinnalle suojakalvon.­

Eri-ikäisten Ihonhoito

Ihonhoito eri-ikäisille!

Ihon tarpeet sekä ihotyyppi muuttuvat iän myötä.

Ota kuitenkin huomioon, että

  • Ihonhoidon määrittely iän mukaan on suuntaa antava, sillä jokainen iho on yksilöllinen.
  • Muista myös, että ihon tarpeet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.
  • Älä myöskään unohda oman ihotyyppisi erityistarpeita.

Kaiken ikäisten ihonhoidon perustana on ihon puhdistaminen ja kosteuttaminen. Siitäkin huolimatta, vaikka ei käyttäisikään meikkiä.

Ihonhoidon perustuotteita ovat

  • puhdistusaine
  • kasvovesi
  • kosteusvoide sekä
  • kuorintavoide

On myös tärkeää muistaa, että jo nuorena aloitettu oikeanlainen ja huolellinen ihonhoito näkyy ihon kunnossa vanhempana.

15+

Nuoren ihonhoidon perustana on ihon puhdistaminen ja kosteuttaminen aamuin ja illoin.

Puhdistamiseen kannattaa käyttää

  • puhdistusemulsiota ja
  • alkoholitonta kasvovettä

Kosteuttamiseen sopii kevyt 24 tunnin kosteusemulsio tai -voide.

25+

Ihon vanheneminen alkaa parikymppisenä ja iho tarvitsee pelkän kosteuttamisen lisäksi myös ensimmäisiä pieniä ryppyjä silottavia, uudistavia sekä energiaa antavia tuotteita.

Puhdistustuotteiden ja kosteusvoiteen lisäksi tulisi ottaa käyttöön täydentävät hoitotuotteet.

Täydentäviä hoitotuotteita ovat

  • silmänympärysvoide
  • tehotipat ja
  • naamio.

Tehotippoja kannattaa käyttää päivä- tai yövoiteen alla muutaman kerran viikossa ja naamiota noin kerran viikossa. 24 tunnin kosteusvoiteen sijasta on hyvä käyttää erikseen päivä- ja yövoidetta

40+

Iho alkaa tässä iässä jo veltostua ja rypyt syventyä. Aikuisen naisen ihonhoidossa tulisikin keskittyä

  • ryppyjen silottamiseen
  • ihon pitämiseen pehmeänä sekä
  • kimmoisuuden säilyttämiseen

Tarvittavia hoitotuotteita ovat:

  • Kiinteyttävät tehotipat tai –seerumi, joita kannattaa käyttää iltaisin yövoiteen alla tai aamuisin pikakaunistajana päivävoiteen alla. Voiteet ja seerumit tulisi levittää myös kaulan iholle, joka alkaa myös menettää kimmoisuuttaan.
  • Silmänympärysvoiteet, joita on hyvä olla kaksi erilaista; päiväksi turvotusta poistavaa geelimäistä ja illaksi ravitsevampaa voidetta.

50+

Viisikymppisen naisen kasvoissa ihon toimintojen hidastuminen alkaa näkyä yhä selkeämmin. Aineenvaihdunta on hidastunut ja ihon väristä tulee hieman samea. Ihosolut vähenevät ja iho muuttuu ohuemmaksi. Lisäksi kollageenin ja elastiinin tuotanto on selvästi alentunut ja rypyt syvenevät ja iho veltostuu.

Iho tarvitsee ihonhoitotuotteita, jotka

  • elvyttävät
  • kiinteyttävät
  • vahvistavat ja
  • kirkastavat
Ihon vanheneminen näkyy jo selkeästi myös kaulan iholla, joten kaulalle ja dekolteen alueelle tarkoitettu voide on syytä ottaa myös käyttöön.

Couperosa-iho

***************COUPEROSA-IHO******************

Tärkeintä couperosan hoidossa on ihon vahvistaminen, kosteuttaminen ja suojaaminen. Älä käytä alkoholia sisältäviä kasvovesiä ja vältä ihon kuorimista couperosa alueilla. Meikkivoiteella saat suojattua ihon parhaiten kylmältä tuulelta ja pakkaselta.

Tehokkain tapa couperosan peittämiseen on punaisuutta estävä peiteväri sekä meikkivoide.

Levitä peiteväri iholle synteettisellä peitevärisiveltimellä kevyin, pitkin ja hieman ristikkäisin vedoin. Näin saat lopputuloksesta mahdollisimman ohuen ja tasaisen. Peiteväri on hyvä levittää iholle ennen meikkivoidetta, silloin se jää mukavasti piiloon meikkivoiteen alle ja lopputuloksesta tulee luonnollisen näköinen.

Tuputtele tämän jälkeen iholle meikkivoide meikkisienellä. Älä vedä meikkivoidetta iholle, jotta et pyyhi peiteväriä pois. Kiinnitä meikki lopuksi puuteroimalla kasvot kevyesti irtopuuterilla.

Vältä näitä:


Couperosa on perinnöllinen, mutta esimerkiksi lämpötilojen vaihtelut, auringon haitallinen vaikutus, tupakka ja alkoholi pahentavat vaivaa. Herkkä couperosa-iho ärsyyntyy helposti hankauksesta, myös pakkanen ja sauna asettavat ihon kovalle koetukselle. Niinpä em. mainittujen asioiden välttäminen ehkäisee couperosan etenemistä.

Avonilla…

….Calming Effects meikkivoide on sopivan peittävä olematta liian paksu tai kuivattava. Juhlameikkiin voit taputella punoittavimpiin kohtiin Personal Match peitepuikkoa. Anew Clinical Laser tehovoidetta suositellaan myös käytettäväksi.

!Couperosa ihon hoidon on oltava pitkäaikaista ja jatkuvaa, koska kysymys on verisuoniston toiminnallisesta häiriöstä, johon on monia syitä. Jos hoito keskeytetään, couperosa vain pahenee. Kotihoidossa on tärkeintä terveellisten elämäntapojen noudattaminen, ihon suojaaminen ja kosteuttaminen.

Couperosa iholle tarkoitetut voiteet ovat hellävaraisia eivätkä ne yleensä sisällä hajusteita. Couperosa iho on herkkä ja helposti ärtyvä, joten voiteet sekä kosteuttavat, suojaavat ja vahvistavat ohutta ihoa.

Kosmetologit käyttävät couperosa ihon hoitoon mm. ultraäänihoitoa, joka parantaa ihon lymfa- ja verenkiertoa sekä vahvistaa sidekudosta. Kosmetologin tekemät hoidot ovat tietenkin kaikkein tehokkaimpia couperosa ihon hoidossa, mutta turhia, jos ihon oikeanlaista hoitoa ei jatketa kotona.

Esimerkiksi ultraääntä sarjahoitona säännöllisesti suositellaan.

Hiki onkin sitten paras meikinpoistaja. Parhaiten urheilun ja hikoilun kuitenkin kestää hieman vahamainen, runsaasti väripigmenttiä sisältävä peitevoide. Sellaisia löytyy esimerkiksi Joe Blascolta ja Make Up Storelta. Levitä peitevoide iholle ohuesti synteettisellä siveltimellä pitkin, kevyin ja erisuuntaisin vedoin ja kiinnitä se kevyesti irtopuuterilla. Voit halutessasi peittää vain punoittavat kohdat urheilun ajaksi, eli jättää meikkivoiteen levittämättä koko kasvoille.

Atooppinen iho

ATOOPPISEN IHON HOITO

Atooppisen ihon hoidossa säännöllisyys on tärkeää.

1. Käytä vain atooppiselle ihotyypille sopivia vahvistavia ja korjaavia tuotteita.

2. Älä lopeta voiteiden käyttöä, vaikka oireet häviävät. Säännöllisyys on valttia.

3. Vältä turhia vesipesuja. Puhdista kasvot kosteuttavalla puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä.

4. Älä ota kuumaa suihkua. Se kuivattaa ihoa vielä enemmän.

5. Käytä luonnonmateriaaleja ihoa vasten. Keinokuituvaatteet ovat hiostavia ja ärsyttävät ihoa herkästi.

6. Vältä voimakkaan väristen vaatteiden käyttämistä ihoa vasten, sillä väriainekemikaalit voivat saada herkän ihon hilseilemään.

7. Käytä ilmankostutinta makuuhuoneessa. Pidä myös lämpötila kotona mahdollisimman matalana. Kuuma ja kuiva ilma kuivattavat ihoa entisestään.

8. Käytä vaatteiden pesemiseen nestemäisiä, herkälle iholle suunnattuja pesuaineita.

9.Älä käytä huuhteluaineita, joissa on ärsyttäviä kemikaaleja.

10. Käytä pyykinkuivaajaa. Kuivausrumpu poistaa tehokkaasti ihoa ärsyttävän, irtoavan tekstiilipölyn vaatteista.

11.Vältyt rohtuneilta sormienväleiltä ja kuivilta käsiltä, kun käytät lateksittomia tiskihanskoja tiskatessa, siivotessa tai puutarhatöissä.

12. Kuori iho ja laita naamio kerran viikossa. Kuivat solut ovat kuin muuri, joka estää kosteuden ja ihoa vahvistavien aineosien imeytymisen.

13. Älä sekoita eri kosmetiikkabrändejä, vaan noudata yhtä hoitofilosofiaa. Eri merkkiset tuotteet saattavat reagoida keskenään arvaamattomasti.

14.Syö säännöllisesti kalaa. Omega-3-rasvahapot ovat erityisen tärkeitä herkän ja herkästi reagoivan ihon hoidossa.

Ideoita hemmotteluun!

***********Ideoita hemmotteluiltaan**************

Tässä hieman vinkkejä:)

Ihonhoitoilta: Jokainen tekee itselleen pikakasvohoidon tai esim.joku henkilö tekee yhdelle pikakasvohoidon ja muut kuuntelee.

Pikakasvohoito:

*puhdistaminen

*kuorinta

*naamio

*kasvovesi

*voiteet

Meikki-ilta: Henkilö tekee yhdelle meikin ja muut kuuntelee opastusta. Lopuksi kaikki saavat testailla tuotteita.

Meikki:

*meikkivoide

*Puuteri

*kulmat

*silmät

*posket

*huulet

Jalkojenhoitoilta: Jokainen tuo oman sankon ja pyyhkeen mukanaan ja yhdessä hoidellaan jalkoja Avon tuotteilla. Hyvin yksinkertaista:)!

Jalkahoito:

*Kylvetys 5 min

*kuorinta (voide kovettumien poistoon)

*Laventeli jalkanaamio

*voiteet

Käsienhoitoilta: Jokainen tekee itselleen pienen manikyyrin. (Oma pyyhe mukaan.)

Käsienhoito:

*kylvetys 5 min

*leikkaus tarvittaessa, viilaaminen

*kynnen pinnan puhdistus (ostakaa appelsiinipuutikkuja, jotka ovat tarkoitettu kynnen pinnan hoitoon)

*kuorinta (voi käyttää kasvoille tarkoitettua)

*naamio

*huolellinen kuivaus

*lakkaaminen: aluslakka, värilakka ja päällyslakka

*voiteet (käsivoide ja kynsinauhavoide)

Vartalonhoitoilta/Saunailta:

Jokaisella oma pyyhe!

Hoito:

*vartalon pesu

*saunaan

*vartalon kuorinta

*vartalonaamio päällä saunaan.

*peseytyminen

*vartalovoiteet vartalolle hyvin levitettynä

Tässä siis muutama idea. Kaikki ovat toteutettavissa helposti ja ilman isompaa kokemusta, ei muuta kuin reippaasti kokeilemaan.